U OKVIRU NEDELJE CRVENOG KRSTA

0
1207

Organizovana akcija „Budi human – sačuvaj prirodu“

Izbeglice i migranti čistili obalu Trnovačke reke

Bujanovac, 13.maj 2017. (BuPress) – Pod motom “Budi human-sačuvaj prirodu”, a u okviru nedelje Crvenog krsta (8. – 15. maj), Crveni krst Bujanovac u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije i Ekološkim društvom iz Bujanovca, su danas organizovali akciju čišćenja obale Trnovacke reke od otpada u potezu od 3 km.
Pored volontera Crvenog krsta Bujanovac i Komesarijata za izbeglice i migracije, učešće na akciji su uzeli i migranti iz privremeno-prihvatnog centra u Bujanovcu.
“Ovo je prva akcija, ovakvog vida, koju Crveni krst organizuje a gde učestvuju migranti iz Privremeno-prihvatnog centra u Bujanovcu. Pre svega, oni su želeli da učestvuju u čišćenju i na taj način izraze zahvalnost za gostoprimstvo u našoj zemlji. Cilj akcije je i da se podigne svest ljudi i gradjana Bujanovca na ekološki značaj i očuvanje životne sredine – rekao je za portal “Bupress” Vlastimir Stojković, saradnik za programske aktivnosti u Crvenom krstu Bujanovac.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bupress/public_html/bupress.co.rs/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LEAVE A REPLY