MALO SPORTSKIH DEŠAVANJA – SVE STALO U JEDAN DAN

0
1306

Futsaleri BSK-a i AS-a do bodova bez igre, Zufo već misli na baraž, rukometaši na osmu pobedu u nizu…

Bujanovac, 13.maj 2017. (BuPress) – Malo sportskih dešavanja predstojećeg vikenda u Bujanovcu. Tek jedna futsal utakmica u nedelju. U okviru poslednjeg kola Regionalne lige – Jug. Sastaju se trećeplasirani Zufo i drugoplasirana ekipa Bele crkve iz Kuršumlije. Prema plasmanu reklo bi se derbi kola. I bio bi da su bodovne okolnosti drugačije. Ovako, Bele crkve i posle eventualnog poraza ostaju na drugom mestu, ZUFO i pobedom – na trećem. Jer razlika između domaće i gostujuće ekipe je nedostižnih šest bodova (26:32)  Ali, futsaleri domaćeg tima žele da se svojim navijačima predstave u najboljem svetlu, pobedom se oproste od oficijelnog dela prvenstva i pozovu ih na baraž mečeve koji ih očekuju, sledeće nedelje u Majdanpeku, sedam dana kasnije u Bujanovcu. Bolji iz tog dvomeča postaje član Druge futsal lige –Istok.  Lepa pozivnica za ljubitelje futsala da dođu na utakmicu. Tim više što druge utakmice – mesnog derbija između AS-a i Rote neće biti. Rota se, očigledno nalazi u velikim problemima, utakmica je već registrovana službenim rezltatom (3:0) u korist AS-a.
Futsaleri drugoligaša BSK-a odmaraće ovog vikenda. Ne svojom voljom. Njihov rival u ovom pretposlednjem prvenstvenom kolu Timok iz Zaječara napustio je takmičenje, Bujanovčani su već upisali tri boda na svoj konto. A ta tri boda doveli su ih (pre odigravanja ovog 17. kola) na drugu poziciju na tabeli. Imaju ukupno 31 bod, bod više od trećeplasiranih Vranjanaca i četvrtoplasiranog niškog Put-inženjeringa, ali i utakmicu, odnosno dve utakmice više odigrane. S obzirom da se u Nišu igra derbi kola, možda i čitavog prventstva između Nišlija i Vranjanaca, rezultat te utakmice može ali i ne mora da odredi dalju sudbinu bujanovačkih futsalera. A ta sudbina se zove – plasman u jedinstvenu Drugu futsal ligu. Mesta ima za drugoplasiranu i trećeplasiranu ekipu iz sadašnje Druge lige –Istok, iz koje će Pirot, kao prvak u elitu srpskog futsala. Pored Put-inženjeringa, Vranja i BSK-a, dva mesta ispod Pirota merka i Vinter-sport, vrlo kvalitetna niška ekipa koja bodovno može da ugrozi gore navedene klubove. A KMF BSK baš njima gostuje u poslednjem kolu iduće nedelje. Ali, sačekajmo. Možda će do tada mnogo što-šta biti jasnije!

Bujanovac, 14. maj 2017. Sportska hala „Mladost“- 18:00 h

KMF ZUFO – KMF Bele crkve (Kuršumlija)

………………………………………………………………………………………………………………………….

Rukometni prvoligaš BSK Heba gostuje Jagodini od koje je jesenas poražen na svom parketu (29:34). Osim „osvete“ za poraz, Bujanovčani žele da zadrže pobednosni hod koji traje punih sedam kola. Naravno, to neće biti nimalo lako, jer domaćin bije bitku za opstanak. Sigurno je da će uložiti maksimum da dođe do pobede. Ali, treba verovati iskusnom i vrlo kvalitetnom sastavu BSK-a. I očekivati lepe vesti iz Jagodine.

Jagodina,14.maj 2017.  Sportska hala – 19:00 h

RK Jagodina – RK BSK Heba  (Bujanovac)

………………………………………………………………………………………………………………………….

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here