U OKVIRU KAMPANJE “EVROPA, TO SI TI”

0
1137

Konkurs za srednjoškolce produžen do 17. marta

Ukoliko ste srednjoškolac ili srednjoškolka, „od akcije“ ste i imate ideju o tome šta je potrebno vašoj školi da bude još bolja, a vi i vaši profesori još uspešniji – pretočite ideju u projekat i konkurišite za sredstva!

Beograd, Bujanovac, 13.mart 2017. (BuPress) – Prijavni rok za školsko takmičenje u okviru kampanje „Evropa, to si ti“  produžen je do 17. marta 2017. godine zbog velikog interesovanja đaka i profesora. Konkurs za školsko takmičenje namenjen je svim učenicima i učenicama srednjih škola i gimnazija iz 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije u kojima se realizuje program Evropski PROGRES. Finale takmičenja će bit održano u maju u Novom Pazaru, a dva tima koji pobede dobiće sredstva u vrednosti od 100.000 dinara za sprovođenje predloženog projekta u delo.
Detaljne informacije o prijavljivanju, pravilma i glasanju, zainteresovani učenici i škole moći će da pronađu na sajtu evropatositi.rs.
Konkurs za učenike i njihove srednje škole deo je informativno-edukativne kampanje „Evropa, to si ti“, koju finansiraju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije preko razvojnog programa Evropski PROGRES. Kroz niz aktivnosti i događaja u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji do juna 2017. godine, u okviru kampanje, koju sprovode Fondaciju za nove komunikacije Dokukino i Olaf&McAteer, mladi i opšta populacija imaće priliku da saznaju više o procesu evropskih integracija kao i da se informišu o mogućnostima njihovog aktivnog učešća u samom procesu i o prilikama koje integracije omogućavaju a koje pozitivno utiču na njihov lični razvoj ali i na razvoj njihove zajednice.
Opštine obuhvaćene programom Evropski PROGRES koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.
Za dodatne informacije molimo vas da kontaktirate Minu Dević iz agencije Olaf&McAteer, na broj 064 64 046 25, e-mail mina.devic@olafmcateer.rs, ili broj telefona agencije 011 33 42 955.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here