DRUGA FUTSAL LIGA – BSK PRESLIŠAO BELOPALANČANE

0
1890

Banjica (Bela Palanka) – BSK 1:4 (1:2)

Bela Palanka, Bujanovac,  13. mart 2017. (Bupress) – Gledalaca: 100. SudijeMiloš Radić (Niš), Aleksandar Ristić (Niš) 8. Strelci: 0:1 Spasić 6, 1:1 Stojilković u 13, 1:2 Dimitrijević u 14, 1:3 Petković u 23, 1:4 Stanković u 38 minutu.
Žuti kartoni: Stojadinović (Banjica), Stanković (BSK)
BANJICA: Despotović, N. Sokolović, Stojadinović, Vrzić, Stojilković, Marković, S.Sokolović, Veljković, Mitić, A.Sokolović, Stanjević. Janjić.
BSK: Ristić, Stanković, Trendafilovski, Stojanović, Petković, Spasić, N.Pašić, Dimitrijević.
Igrač utakmice: Miloš Ristić (BSK)
Otišli su na gostovanje već otpisani, sa skrpljenim-prinudnim sastavom. Posle prošlonedeljnog visokog poraza na domaćem parketu od komšija iz Vranja, među ovdašnjim ljubiteljima igre na „petoparcu“ i navijačima BSK-a, malo je bilo onih  koji su verovali da će protiv Banjice, direktnog rivala u borbi za gornji deo tabele, na njegovom terenu, pred njegovim navijačima u Beloj Palanci, bujanovački futsal drugoligaš, uzdrman gubitkom tri boda na startu i lišen usluga povređenih Ljevice, Tasića i Mladenovića, imati ikakve šanse da uradi bilo što – osim da doživi poraz. Ali, tako nisu mislili futsaleri ovog kluba. Oni koji su nastupili. Muški su se suprostavili favorizovanom domaćinu i ubedljivo ga pobedili. Nije to bio samo revanš za poraz koji su oktobra meseca, u jesenjem delu prvenstva doživeli od Belopalančana u samom finišu susreta (4:6) u Bujanovcu. Sinoć su u Beloj Palanci imali svoj čas dokazivanja, potvrđivanja kvaliteta i karaktera koji poseduju. Igrali su za sebe, svoj klub, ali i za one koji nisu bili sa njima. Pored navedenih, povređenih drugara, i za opravdano odsutne Zlatkovskog i Mikića. Vratili su samopouzdanje koje su, mnogima se činilo, izgubili posle susreta sa Vranjancima.
Naš „specijalni“ izveštač iz Bele Palanke, neumorni entuzijasta Nenad Trajković Cufa, jedan je od onih članova uprave koji veruje u ovaj sastav, u ove momke. Stalno je sa njima, bodri ih, raduje se i tuguje sa njima, potpuno se posvetio rešavanju svih problema. I ne odustaje. Ima vremena i za izveštavanje. Prenosi nam impresije sa ove utakmice. „Bilo je lepo, pobedili smo i dokazali da se sa nama ne treba šaliti! Ne treba nas potcenjivati i kada smo oslabljeni. Mi smo ipak ona ekipa iz jeseni koja je imala niz od pet pobeda. Utisak je da su nas domaćini „prežalili“, da su dobili utakmicu pre nego što je ona i počela! Na parketu smo pokazali da su se preračunali. Hrabro smo ušli u utakmicu. Poveli smo, sve što su domaćini uspeli da urade bio je taj izjedančujući pogodak. Sve ostalo je bilo na našoj strani. Golman Ristić je izrastao u heroja, najzapaženijeg aktera ovog zanimljivog susreta. Odbranio je penal kod rezultata 1:3. Da nije bilo tako, verovatno bi imali veliki pritisak. I ne samo odbranom penala, odbranio je sijaset udaraca. Potpuno je razoružao i demoralisao domaće futsalere. Svi naši futsaleri koji su nastupili maestralno su odigrali utakmicu. Čestitke svima njima. Zaslužili su ih. Idemo dalje. U nove pobede, optimistično zaključuje Trajković.
Foto: BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here