VRANJANAC NEBOJŠA RISTIĆ POBEDNIK SRETENJSKOG TURNIRA

0
2891

Organizatori položili ispit, učesnici opravdali šahovske rejtinge

Bujanovac, 12.februar 2017. (BuPress) – Vranjanac Nebojša Ristić, Fide majstor, pobednik je prvog Sretenjskog šahovskog turnira održanog danas u Bujanovcu. Njegova pobeda se, imajući u vidu njegovo šahovsko zvanje i znanje, nekako i očekivala. Drugo mesto pripalo je njegovom bratu od strica Milanu Ristiću, majstorskom kandidatu, dok je trećeplasirani prvokategornik Stanimir Trajković – Cisko, nezaobilazni učesnik na svim turnirima ovakvog tipa, ne samo u Pčinjskom okrugu.
Stefana Stojanović, učenica VII razreda bujanovačke OŠ „Branko Radičević“ bila je najbolja u kategoriji juniorki, njen godinu dana mlađi drugar iz iste škole Bogdan Tasić, najbolji je junior iz Bujanovca. Generalno – najbolji u kategoriji juniora bio je Vranjanac Aleksandar Mihajlović, učenik VII razreda.
U konkurenciji žena nagrađena je Zorica Krstić iz Vranja, najbolji među veteranima (starijim od 65 godina) bio je njen sugrađanin Slobodan Mišić.
Turnir su veoma uspešno organizovali ovdašnji ŠK „Jug“ i SSŠ „Sveti Sava“, u liku predsednika kluba i sudije Nenada Tasića i njegovih najbližih saradnika u klubu, i direktorke Biserke Jović, koji su sve vreme bili sa akterima visokokvalitetnog „okršaja na 64 polja“. Stoga i pozdrav na kraju: vidimo se ponovo iduće godine, na istom mestu, u isto vreme, zvuči kao očekivani epilog lepog februarskog dana za druženje uz drevnu igru….
Foto:BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here