PRIJEM KANDIDATA ZA PROFESIONALNE VOJNIKE

0
1717

Sutra (ponedeljak) prvi deo selekcije kandidata u kasarni „1.300 kaplara“ u Vranju i bazi „Jug“ u Bujanovcu

Bujanovac, 12.februar 2017. (BuPress) – Dana 13. februara 2017. godine, u ponedeljak, u kasarni „1300 kaplara“ u Vranju i bazi „Jug“ u Bujanovcu, realizovaće se prijavljivanje kandidata iz građanstva za popunu radnih mesta profesionalnih vojnika u 4. brigadi Kopnene vojske.
Opšti uslovi za podnošenje prijave jesu da su kandidati služili vojni rok sa oružjem i da na dan 13. februara 2017. godine nisu stariji od 30 godina života.
Potrebno je da kandidati sa sobom ponesu ličnu kartu i sportsku opremu. Naime, istog dana realizovaće se prvi deo selekcije kandidata za prijem u profesionalnu vojnu službu.
Pored opšteg lekarskog pregleda realizovaće se i provera fizičkih sposobnosti, ukoliko temperatura bude dozvoljavala.
Prilikom popune prijave, kandidati će popuniti i izjavu o dostavljanju potrebnih dokumenata, najkasnije do 15 dana od dana prijavljivanja, odnosno do 28. februara 2017. godine.
Po završetku pregleda i provere fizičkih sposobnosti kandidati će biti obavešteni o terminu realizacije procene psiholoških kapaciteta u Vojnoj bolnici Niš, što predstavlja drugi deo selekcije.
Ukoliko rezultati te procene budu pozitivni kandidati se upućuju na zdravstveno-medicinsku procenu, takođe u Vojnu bolnicu Niš, kao trećem delu selekcije.
Na osnovu dobijenih rezultata, komisija za prijem će formirati rang listu kandidata, na osnovu koje će sa najboljim kandidatima biti zaključen ugovor o radu na šest meseci, počevši od 15. maja 2017. godine.
Ostali kandidati će biti u evidenciji i konkurenciji za izbor za naredni prijem koji bude odobren od strane Ministarstva odbrane Republike Srbije, o čemu će svaki kandidat biti obavešten pisanim putem na kućnu adresu.
Troškove putovanja do mesta realizacije selekcije za prijem u profesionalnu vojnu službu snose sami kandidati. Veoma je važno da se na prijavu i ostale termine selekcije za prijem, kandidati jave pravovremeno.
Pozivamo Vas da stupite u stroj odvažnih i radite u jedinici koja ima veliki ugled u narodu na ovim prostorima. Budite profesionalni vojnici, dostojni svojih predaka i spremni da obezbede sigurnu budućnost narednih generacija. Naša Srbija zaslužuje to.
Napredovanja i usavršavanja su sastavni deo profesije. Zato birajte da budete među odabranima i na najbolji način radite svoj posao. Obezbedite sebi i svojoj porodici zdravstveno osiguranje. Radom u 4.brigadi Kopnene vojske obezbedićete benificirani radni staž tri meseca godišnje. Sve dodatne informacije o načinu prijavljivanja kandidata možete dobiti na sajtu ministarstva odbrane i Vojske Srbije, stoji u današnjem saopštenju za javnost Komisije za prijem 4. brigade Kopnene vojske.
Foto:MO, Vojska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here