HALA „MLADOST“: POČELA „OPERACIJA PARKET“

0
1627

Gotovo izvesno da će futsaleri derbi igrati u Bujanovcu

Bujanovac, 13.februar 2017. (BuPress)  Ohrabrujuća vest iz Sportskog centra „Mladost“: počela je „operacija parket“! Velike su šanse da se oštećeni parket na površini od oko stotinu kvadratnih metara koji je bio pod vodom posle havarije na hidrantskoj cevi u hali, zameni i teren osposobi za normalno igranje utakmica. Deo oštećenog parketa je skinut, najoštećeniji deo je ograđen, biće pokriven folijom i grejaće se. Tako će biti narednih sedam, do deset dana. Videćemo efekat svega – kaže za „BuPress“ Zoran Spasić, direktor. I dodaje da je sve podređeno ovoj „operaciji“, koja će, ako se uspešno okonča, a veruje se da hoće, pre svih obradovati futsalere i rukometaše BSK-a, čija prvenstva počinju početkom, odnosno sredinom marta. Spasić podseća da je veća havarija sprečena zahvaljujući brzoj intervenciji radnika SC. Tim pre, što u tom surovo hladnom januarskom danu, u samoj hali nije bilo nikakvih sportskih dešavanja. Može se samo pretpostaviti kakva bi šteta tek bila da se sve desilo tokom noći?!
Iako nisu prekidali sa treninzima, futsalerima i rukometašima, pre svih, nagovešteno je da prvenstvene utakmice prolećnog dela prvenstva u svojim ligama najverovatnije neće moći da igraju na svom parketu, pred svojim navijačima, već negde na strani. A zna se, najbliže je Vranje. Naravno, nije im po volji da tako bude. A tek posle saznanja da će ih zakup hale u Vranju koštati 15-20.000 dinara, po utakmici, taj osećaj se dodatno  povećao.
U Klubu malog fudbala BSK-a, člana Druge futsal lige, koji ima velike ambicije u nastavku prvenstva, gotovo je nezamislivo da na prolećnoj premijeri derbi susret sa komšijskim Vranjem ne igraju pred svojim navijačima. Kažu – tokom cele zimske pauze pripremali su se za taj susret i spektakl. Stoga ne čudi što su se direktno uključili u „operaciju parket“. Žele da pomognu u saniranju nastale štete, dočekaju komšije u pravom sportskom ambijentu, budu dobri domaćini i nastave pobednički jesenji niz…
Rukometaši prvoligaša „BSK Heba“, startuju nedelju dana posle futsalera. Gostuju prvoplasiranoj Beloj Palanci i gotovo su bez šansi da izbegnu poraz i pomere se sa poslednjeg mesta na tabeli. Ali, itekako je važno da osvajaju bodove u narednim utakmicama kao domaćini. Pred svojim navijačima, u Bujanovcu. Zato je vrlo važno da se parket u hali „dovede u red“. Treba verovati da će se to i desiti.
 Foto:BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here