VANREDNA SITUACIJA U VLADIČINOM HANU

0
1054

Stihija zarobila 1.000 ljudi

Vladičin Han, 8.januar 2017. (V.Pešić za BuPress) – Rukovodstvo lokalne samouprave  u Vladičinom Hanu proglasilo je zbog ledene stihije vanrednu situaciju.
Predsednik opštine Vladičin Han i komandant Štaba za vanredne situacije Goran Mladenović saopštio je da je u desetak brdsko-planinskih sela na području planine Kukavica i Grdeličke klisure odsečeno od sveta više od hiljadu pretežno meštana u poznoj jeseni života.
U Opštinskom štabu za vanredne situacije ističu da raspoloživa mehanizacija ne omogućava probijanje visokih smetova i čišćenje zavejanih puteva do udaljenih brdsko-planinskih naseobina, koja su pretežno naseljena staračkim domaćinstvima. Najveći problem žiteljima hanskog kraja zadaju izuzetno niske temperature.
Opštinske vlasti prinudjene su da u borbi sa ledenom stihijom angažuju mehanizaciju lokalnih privatnih preduzeća, koja imaju mašine za čišćenje snega. Stanovništvo opštine Vladičin Han ne može da računa na pomoć inženjerijskih jedinica Četvrte brigade Kopnene vojske, koje su angažovane u Preševu, Bujanovcu i Vranju.
Čelnici opštine očekuju da će u toku dana da bude odblokiran i očišćen sneg na putu do sela Manjak u Grdeličkoj klisuri.

foto:S.Tasić


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bupress/public_html/bupress.co.rs/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LEAVE A REPLY