BORBA SA STIHIJOM – EKIPE ODOLEVAJU SMETOVIMA I LEDENIM DANIMA

0
1133

Spasioci poneli hranu i lekove

VRANJE,8. januar 2017. (V.Pešić za BuPress) – Pripadnici spasilačke jedinice Odeljenja za vanredne situacije grada Vranja krenuli su danas prema zaseoku Studena kod sela Vlase u poljaničkom kraju i poneli hranu i pelene za tromesečnu bebu, kao i lekove za meštane koji su više od dva dana bili odsečeni od sveta.
U brdsko-planinsko naselje Studena, koje u 23 domaćinstva ima 46 ukućana, krenula je i ekipa vranjske Elektrodistribucije. Električari iz Vranja nastojaće da probiju ogromne smetove, odole sibirskoj zimi i poprave kvar zbog kojeg gorštaci Studene nisu imali struju dva dana. Do 8.januara u selu Studena uspostavljeno je privremeno jednofazno napajanje električnom energijom.
Madju spasiocima je i medicinska ekipa Zdravstvenog centra, koja će meštanima dostaviti lekove i hospitalizovati muškarca obolelog od dijabetesa. Danonoćna borba spasilačkih timova Štaba za vanredne situacije grada Vranja sa ledenom stihijom u vranjskom kraju i dalje traje. Spasioci su zbog velikih snežnih nanosa i ekstremno niskih temperatura na velikim iskušenjima. Srećom, još niko na teritoriji grada Vranja nije životno ugrožen.
Komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković saopštio je da je 8.januara oko dva sata iza ponoći uz velike napore radnika vranjskog PZP “Trejs” probijen i raščišćen putni pravac od rudarskog sela Kriva Feja do planinarskog doma zimskog turističkog centra na Besnoj kobili. Taksisti iz Vranja Slobodan Stanković, Saša Ristić i Marko Nikolić, koji su tri dana bili zavejani na Besnoj kobili, potvrdili su da je u Planinarskom domu bilo petnaestak ljudi.
U čišćenju zavejanih lokalnih drumova najviše su angažovani ljudi i mehanizacija vranjskog Preduzeća za puteve “Trejs”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here