субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

VRUĆA POLITIČKA ZIMA U BOSILEGRADU

6NE PRESTAJE “RAT” IZMEDJU NAPREDNJAKA I VLASTI

Novi sukobi zbog budžeta

Bosilegrad, 8.januar 2017. (V.Pešić za BuPress) – Nezadovoljni i ogorčeni zbog enormnih ovogodišnjih budžetskih izdataka za javni sektor i rešavanje socijalnih problema, opozicioni odbornici SNS-a u Bosilegradu najavljuju da će ponovo organizovati nove mirne ulične proteste protiv opštinskih vlasti.
Predsednica Opštinskog odbora SNS-a preduzetnik Nevenka Kostadinov izjavila je da je nedopustivo da će ojadjene i obespravljene poreske obveznike u najsiromašnijem i najnerazvienijem kraju u Srbiji državni činovnici ove godine koštati 150 miliona, a brojna sirotinja 130 miliona dinara. Gradjanskom neposlušnošću bosilegradski naprednjaci ne mire se sa činjenicom da će pogubna i nesposobna opštinska vlast, koja na čelu sa predsednikom Vladimirom Zaharijevim stoluje više od 15 godina, u 2017. nastaviti katastrofalan učinak.
Dugogodišnji predsednik Vladimir Zaharijev odbacuje optužbe naprednjaka, tvrdi da je budžet razvojni, skrojen prema guberu i da “malu grupu preletača u SNS-u samo spajaju lični interesi”. Sa visokim funkcionerom SPS-a Novicom Tončevim iz Surdulice, Vladimir Zaharijev je jedini u Srbiji na lokalnim izborima pobedjivao naprednjake.
– Da bi onemogućila kvalitetnu raspravu, večita štetočinska lokalna vlast je materijal o budžetu dostavila na samoj nedavnoj sednici lokalnog parlamenta. Napustili smo sednicu i nismo glasali za ovogodišnji budžet, jer je vlast pokušala da od gradjana sakrije istinu. Cilj je bio da opštinska vlast javnosti predstavi iskrivljenu sliku o ekonomskim i političkim (ne)prilikama u ugroženoj pograničnoj opštini. Opštinari su neuspešno pokušali da demagogiju pretoče u upopulizam, a sunovrat i propast kao napredak devastiranog bosilegradskog kraja. Nedopustivo je da će za funkcionisanje lokalne samouprave u budžetu biti obezbedjeno čak 150 miliona dinara. Prevelika je i socijala od 130 miliona dinara. Velikim socijalnim izdvajanjima u ovoj godini, večiti predsednik Vladimir Zaharijev i njegovi istomišljenici ponovo kupuju socijalni mir i sirotinju uslovljavaju da bude njegova glasačka mašina. I dok je opština odavno propala i bankrotirala, bahata opštinska vlast će lokalni ekonomski razvoj finansirati sa svega 5,5 miliona dinara. Ovakav budžet nije u interesu siromašne i ekonomski posrnule opštine, rekla je Nevenka Kostadinov.
Jedna od najuspešnijih preduzetnica u Srbiji dodaje da loša vlast 15 godina troši državne pare na sve, osim za ekonomski oporavak u razvoj devastirane opštine, koju je u proteklih nekoliko godina napustilo više od tri hiljade pretežno mladih ljudi. Zbog nestatutarno i nezakonito usvojenog najznačajnijeg finansijskog dokumenta, odbornička grupa SNS-a od resornih ministarstva traži ukidanje štetnog budžeta i strpljivo čeka odgovor. Ako bude nepovoljan, uskoro počinju protesti.
– Neistinite su optužbe naprednjaka da je ova vlast kumovala ekonomskom i političkom sunovratu opštine. Nije tačno da smo otvorili partijska radna mesta. Nije ova vlast kriva što je opština siromašna i što gradjani žive teško. Godinama se zalažem za brži ekonomski i svekoliki razvoj pogranične opštine. Prvorazredni mi je interes da pomognem svima. U četiri mandata gradjani su ogromnom većinom na izborima glasali za mene i ovu vlast. Nekome to smeta. Služe se neistinama i neosnovanim optužbama. Mala grupa preletača u SNS dugo rovari i nastoji da stradaju svi oni koji nisu za ovu partiju. Naprednjaci u Bosilegradu samo lažu gradjane  da će ih zaposliti u “Jumkovoj” konfekciji “Kobos”, uz uslov da se učlane i dobiju knjižici SNS-a, rekao je Vladimir Zaharijev.
Predsednik opštine Bosilegrad i Nacionalnog saveta Bugara u Srbiji Vladimir Zaharijev godinama je bio lokalni čelnik DSS-a. Nedavno je osnovao sopstvenu stranku “To smo mi -prirodni pokret”. Reč je o stranci bugarske nacionalne manjine u Bosilegradu.
Foto:V.P.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles