RODITELJI ZGROZENI – PREINAČENA PRESUDA VIŠEG SUDA U VRANJU

0
1936

Smanjena kazna vlasniku puške

Vranje, 5.novembar 2016. (V.Pešić za BUpress) – Usvajanjem žalbe okrivljenog Svetislava Spasića, Krivično veće Apelacionog suda u Nišu, kojim je predsedavala Snežana Milošević, preinačilo je presudu Višeg suda u Vranju, donetu 24.marta ove godine.
Za teško krivično delo protiv opšte sigurnosti Svetislav Spasić odrobijaće tri umesto četiri godine. Zbog ubistva stolara “Simpa” Predraga Trajkovića Garinče (34) pri povratku iz lova 24.novembra 2013.godine u džipu sa šest lovaca, vozač Svetislav Spasić (54) i suvozač Sreten Zlatković (64) osudjeni su u Višem sudu u Vranju na po četiri godine zatvora. Zarad malih pravosudnih sankcija, neprimerenih prirodi i težini krivičnih dela, kao i nezadovoljstvo roditelja ubijenog lovca, na presudu se Apelacionom sudu u Nišu žalilo vranjsko Više javno tužilaštvo.
vranje-4-nenad-i-predrag-trajkovic-foto-v-pesicSmatrajući da je konačna presuda niškog Apelacionog suda skandalozna i sramna, roditelji penzioneri Slavica i Stojan (65) i rodjeni brat Nenad Trajković iz Dubnice kod Vranja naumili su da se obrate medijima i svoju porodičnu tragediju i muku predoče predsedniku države Tomislavu Nikoliću, premijeru Aleksandru Vučiću i resornom ministarstvu. Najviše utehe radi, nemoći i zbog dugo skrivane istine o ubistvu njihovog sina i brata, koji je iza sebe ostavio suprugu Sanju, ćerku Tamaru i sina Vuka.
Kao što smo ranije pisali, nesreća se dogodila pri povratku iz lova 24.novembra 2013.godine u ataru sela Gornje Punoševce. Na putu Vranje-Barelić oko 18 časova suvozač u džipu Sreten Zlatković navodno je nehotično povukao oroz dvocevke vozača Svetislava Spasića. U cevi lovačke puške nalazio se smrtonosni metak. Predrag Trajković zaspao je na zadnjem sedištu prebukiranog džipa, kada mu je smrtonosni projektil razneo glavu.
vranje-11-stojan-trajkovic-foto-v-pesic– Posle nove sramne skandalozne presude u Nišu, više nemamo pravo žalbe. Neznamo šta više da radimo. Zatečeni smo, ne možemo da verujemo da je smanjena kazna vlasniku puške Svetislavu Spasiću. Ogorčeni smo na srpsko pravosudje. Za ubistvo mladog čoveka, ubice su kažnjene simbolično. Ovo je skandal, lakrdija, bruka i sramota. Zbog rodjačkih veza neko je u policiji prikrivao istinu o ubistvu našeg sina. Posle zločina, okrivljeni su na Motinskoj česmi oprali ruke da bi uklonili tragove ubistva. Pre tragedije, Predrag se na lovištu posvadjao sa lovcima, što upućuje na zaključak da je namerno likvidiran. Sramota je što su lovci lagali da se sin ubio sam. Da je navodno puška koju je uspravno držao izmedju nogu sama opalila. Ubica je posle zločina izvadio čauru i bacio je. Čaura nije pronadjena, rekao je ožalošćeni i ozlojedjeni pensioner “Simpa” Stojan Trajković.
Roditelji ubijenog lovca i stolara tvrde da je brat Sretena Zlatkovića penzionisani policijski inspektor, a da njegov bratanac radi u Policijskoj upravi.
Foto: V.P.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here