KURCŠLUS NA VLASINI – HOTELI ARAPSKOG BIZNISMENA JOŠ U MRAKU

0
1406

Bogati Šeik čeka električare

Surdulica, 5.novembar 2016. (V.Pešić za BUpress) – Hoteli “Srbija” u Surdulici, ”Vlasina” i “Jezero” na Vlasinskom jezeru I “Vilin Lug” u Crnoj Travi, koje je na aukciji 27.maja ove godine kupio arapski biznismen Ali Abdulams el Maki iz Katara za nešto više od million evra, još su u mraku.
Zbog nagomilanog duga propalog Hotelsko-ugostiteljskog preduzeća “Evropa” iz Surdulice od 2,5 miliona dinara, leskovačka Elektrodistribucija isključila je struju neposredno pre preuzimanja objekata. U medjuvremenu su potraživanja surduličkih električara od posrnule privatizovane firme premašila četiri miliona dinara i još niko ne zna da li će država da otpiše dug, ili će bogati arapski šeik iz Katara biti prinudjen da odreši bisage.
surdulica-2-hotel-srbija-foto-v-pesicNarodni poslanik i predsednik Skupštine opštine u Surdulici Novica Tončev smatra da Vlada Srbije treba da otpiše golemi dug za utrošenu električnu energiju i omogući da se premosti strujni kurcšluc izmedju katarskog šeika i resornog ministarstva. Dugogodišnji surdulički političar i visoki funkcioner SPS-a Novica Tončev tvrdi da je obaveza države da inostranom biznismenu omogući da nesmetano u posed udje bez ikakvih finansijskih obaveza prema Elektroprivredi Srbije i da nastavi da investira u sportski turizam južnih krajeva naše zemlje.
Direktor pogona leskovačke Elektrodistribucije u Surdulici Igor Kostić rekao je da se čeka da rukovodstvo Elektroprivrede Srbije uskoro konačno odluči da li će dug za struju da bude otpisan ili će ga platiti novi gazda privatizovanih ugostiteljskih objekata. Pouzdani izvor potvrdjuje da je ugovorom o prodaji Hotelsko-ugostiteljskog preduzeća “Evropa” precizirano da će u slučaju prodaje posrnule surduličke firme nasledjeni dugovi biti otpisani.
Inače, privatizacija četiri hotela u Surdulici, na Vlasini i Crnoj Travi prva je investicija Katara u Srbiji. Osim trojice radnika, svi zaposleni dobili su otpremnine i dobrovoljno napustili HUP “Evropa”. Gospodin Ali Abdula el Maki najavio je da će na Vlasinu da dovede i druge investiture iz Katara.
Foto: V.P.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here