BLAGOJE TABAŠ NOVI PREDSEDNIK FS PČINJSKOG OKRUGA

0
1645

Priznanje za sveukupni rad sportskom entuzijasti iz Bujanovca

Bujanovac, 22. oktobar 2016. (Bupress) – Blagoje Tabaš, diplomirani ekonomista, šef ekspoziture Poštanske štedionice u Bujanovcu, poznati sportski radnik, novi je predsednik Fudbalskog saveza Pčinjskog okruga. Izabran je većinom glasova prisutnih na izbornoj vanrednoj  Skupštini FS PO održanoj sinoć u Surdulici. Od 29 delegata-skupštinara, Tabaš je posle tajnog izjašnjavanja dobio 18, njegov protivkandidat Dejan Trajković iz Surdulice 11 glasova.
Trojica kandidata iz Vranja odustala su od kandidature pre samog glasanja. Novi potpredsednik je Petar Stojiljković iz Surdulice,  sekretar Ivica Mladenović iz Vranja, takođe decenijama poznati i priznati sportski radnici, na samo na ovim prostorima. Delegati-skupštinari izabrali su i Nadzorni odbor od devet članova, kao i dvojicu delegata za FSRIS- Tabaša i Novicu Tončeva, tvorca fudbalskog „čuda“ na „južnoj pruzi“-superligaša Radnika, od nedavno prvog čoveka FSRIS-a.
Nema sumnje, izbor 58. godišnjeg Blagoja Tabaša za prvog čoveka fudbalskog sporta u Pčinjskom okrugu jeste veliko priznanje za njega,  ali i za Bujanovac kome kompletno pripada. Tabaš je, naime, u fudbalskom sportu od 1986. godine. Bio je predsednik, direktor, član mnogih uprava u FK BSK, obavljao ulogu delegata na fudbalskim utakmicama, u raznim forumima…
Izbor je prošao, treba se okrenuti rešavanju problema u fudbalskom sportu. A problema itekako ima. Akcenat u svom radu, zajedno sa saradnicima stavićemo na rad sa mlađom populacijom fudbalera. Ovo područje je poznato kao rasadnik talenata, treba sa njima raditi i pratiti ih. Nekako olako ih gubimo iz vida!  U tom cilju pod hitno ćemo organizovati lige za mlađe kategorije fudbalera. Naravno, to neće ići bez jačanja strukovne organizacije – trenera i sudija. A i bez jačanja kompletne infrastrukture u klubovima na području našeg okruga. Posla uistinu ima dosta, očekujemo pomoć FSS, a dobrodošli su saveti i pomoć i ostalih koji žele dobrobiti našem fudbalu i sportu uopšte, kaže za „Bupress“ Blagoje Tabaš, predsednik Opštinskog fudbalskog saveza Bujanovac, novoizabrani predsednik Opštinskog fudbalskog saveza Pčinjskog okruga.

Foto:Ž.M.BUpress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here