SUPRUŽNICI MONSTRUMI – NEZAPAMĆEN ZLOČIN U KLISURI KOD SURDULICE

0
1631

Kamenovanjem potvrdili patološku mržnju

Surdulica, 2.oktobar 2016. (V.Pešić za BUpress) – Rodbina, prijatelji i poznanici sahranili su Stamenka Golubova(58) iz Klisure kod Surdulice, koga su posle žestoke svadje u šumi u mahali Grandžini 29.septembra motkom i kamenjem ubili Mile Ivanov(54) i njegova supruga Violeta(44).

Posle monstruoznog zločina i uvidjaja, pripadnici Policijske stanice u Surdulici uhapsili su supružnike, kojima je zbog sumnje da su počinili krivično delo ubistva u saizvršilaštvu po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju odredjeno zadržavanje do 48 sati.

Osumnjičeni bračni par će sa krivičnom prijavom 3.oktobra biti priveden na saslušanje kod zamenika tužioca. Portparol Všeg javnog tužilaštva Leposava Jovčić saopštila je da će posle iskaza osumnjičenih biti doneta odluka o pritvoru.

– Naslućivali smo ovako tragičan rasplet, jer su Stamenko Golubov, Mile i Violeta Ivanov u porodičnom sukobu više od deset godina. Patološki su se mrzeli, medjusobno povredjivali i vukli po sudovima. Često su se sukobljavali zbog seče šume i priključka za vodu u šumi. Dugo su se svadjali i sudili zbog toga što Stamenko porodici Ivanov nije dozvoljavao da raskopaju zemlju da bi imali priključak za vodu. Violeta i Mile Ivanov su siromašni, mirni i povučeni ljudi. Ni sa Stamenkom nisam imala razmirice, ističe sredovečna anonimna meštanka Klisure, u kojoj živi oko 200 pripadnika bugarske nacionalnosti i Srba.

surdulica-2-selo-klisura-foto-v-pesicVioleta i Mile Ivanov živeli su sa sinom njihove razvedene ćerke, koja se ponovo udala i živi u Beogradu. Posle stravičnog ubistva i hapšenja babe i dede, o mališanu brine Centar za socijalni rad u Surdulici. Prema saznanjima meštana, Mile i  Violeta su kobnog popodneva otišli u drugi zaselak da pomognu poznanici u težačkim poslovima. Kada se smrklo, uputili su se kući.

Muž i žena su se u povratku nenadano u šumskoj mahali sreli sa Stamenkom, koji je navodno imao u poveću tojagu. Navodno je Golubov batinom nasrnuo na Ivanova, oborio ga na zemlju i raskrvavio. Kada je Stamenko počeo rukama da davi Mileta, Nasilnik je potom nasrnuo na Violetu, koja je uspela motkom da udari, raskrvari i ošamuti omraženog napadača na njenog muža. Supružnicima potom nije bilo teško da žrtvu dotuku motkama i kamenjem i zauvek stravičnim zločinom stave tačku na dugogodišnje sukobe i mržnju.

U Klisuri meštani ističu da je Stamenko Golubov navodno svojevremeno imao emotivne veze sa ćerkom Violete i Mileta Ivanova, ali to niko zvanično ne sme da potvrdi. Gradjevinac Stamenko Golubov, koji je bio razveden i ima sina i dve ćerke, pretežno se bavio sečom i prodajom ogrevnog drveta.O pokojniku sada sve najbolje, ali ima meštana koji ističu da je Stamenko Golubov navodno bio bahat i čovek preke naravi. Pre dve godine prebio je Violetu Ivanov, koja se 15 dana oporavljala u bolnici u Surdulici. Navodno je pre zločina, Stamenko Golubov na pijaci pretukao jednu Bugarku.

Starina iz Klisure tvrdi da meštani u selu strepe i strahuju od nekoliko lokalnih siledžija. Kako reče, svaka mahala ima svog kabadahiju, djilkoškog seoskog šerifa. Violeta i Mile Ivanov trebalo bi da 3.oktobra u jednoj od odaja Višeg tužilaštva ispričaju šta se sve dogodilo kobnog petka u šumi žrtve Stamenka Golubova i zbog čega su okrvavili ruke.

Foto:V.P.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here