четвртак, април 25, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

ISTRAGA PROTIV ČEDOMIRA VASEVA (35) IZ OKOLINE BOSILEGRADA

Ubici majke odredjen pritvor

Bosilegrad, 15.septembar 2016. (V.Pešić za Bupress) – Zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju odredio je pritvor do 30 dana Čedomiru Vasevu (35) iz sela Rajčilovci kod Bosilegrada, koji je u romskom naselju Laloš 12.septembra lišio života majku Vericu (58).
Portparol Višeg javnog tužilaštva u Vranju Leposava Jovčić izjavila je za “Blic” da je zamenik tužilaštva saslušao osumnjičenog i izdao naredbu o sprovodjenju istražnog postupka.
– Istraga je pokrenuta zbog sumnje da je V.Ć. 12.septembra oko 8 časova nakon porodične svadje i verbalnog sukoba sa majkom u naselju Laloš lišio života V.V. Ubistvo se dogodilo na seoskom putu u Rajčilovcima udaljenom 100 metara od njihove porodične kuće. Osumnjičeni V.Č.s ustigao je majku i uhvatio jednom rukom za duksericu. Dok je S.M. pokušala da ih razdvoji i umiri, osumnjičeni je iz zadnjeg džepa pantalona izvukao kuhinjski nož. Sečivom dugačkim 12 centimetara V.Č. je V.V. najpre udario u grudni koš. Potom su usledila još tri uboda nožem u ledja. Posle napada nožem, V.V. je pala na zemlju i od teških povreda nastupila je smrt, rekla je Leposava Jovčić.
U Višem javnom tužilaštvu u Vranju ističu da će u postupku dalje istrage biti preduzete i druge dokazne radnje. Naloženo je obavezno veštačenje, kako bi se utvrdilo da li je sin ubistvo počinio u psihičkom rastrojstvu ili je bio normalan. Vranjsko tužilaštvo nije saopštilo motive gnusnog zločina koji je zaprepastio, uznemirio i uplašio žitelje siromašne i nerazvijene opštine Bosilegrad, u kojoj živi većinsko bugarsko stanovništvo.
Prema svedočenju očevidaca, nezaposleni Čedomir i njegova majka Verica često su se svadjali zbog novca. Nesrećna žena rodila je osmoro dece, primala je porodičnu penziju pokojnog muža i socijalnu pomoć. Učestali verbalni sukobi, tvrde anonimni susedi, bili su posledica konzumiranja alkohola u porodici. Verica Vasev živela je sa nekoliko dece u staroj trošnoj kući. Njen sin Čedomir, koji je jedno vreme radio u Rudniku olova i cinka Karamanica i nadničio, zidao je novu kuću za suprugu, dvoje mališana i sebe.
U Rajčilovcima i Bosilegradu mnogi poznaju ubicu i tvrde da je miran, tih i povučen i da nije sklon nasilničkom ponašanju, kavgama  i narušavanju javnog reda i mira. Ne samo što će ćutljiv i nenametljiv, već slovi za izuzetnog vrednog, radnog i poštenog čoveka.
Foto: V.P.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles