петак, април 26, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

RODE RASTERUJU PAUČINU NA KOLEVKAMA U VRANJU

Bebe iz gradskog budžeta

Vranje, 15.septembar 2016. (V.Pešić za BUpress) Resorna komisija grada Vranja odobrila je zahteve šest bračnih parova, koji će za veštačku oplodnju dobiti po 200.000 dinara.
Član Gradskog veća dr Aleksandar Stajić rekao je da će pare iz budžeta da dobiju bračni parovi koji u dva navrata koristili pravo da im država finansira veštačku oplodnju. Shodno pravilniku lokalne zajednice u Vranju, pravona pomoć za veštačko začeće u zemlji i inostranstvu imaju i žene stare od 38 do 45 godina.
Gradsko rukovodstvo nastoji da svakom bračnom paru iduće godine udvostruči iznos finansijske pomoći u borbi protiv dugogodišnjeg steriliteta. Zahvaljujući pomoći grada, posle veštačke oplodnje do sada je rodjeno 12 beba. Do kraja godine srećne trudnice doneće na svet još četvoro novorodjenčadi.
vranje-23-stoilkovici-sa-sinovima-foto-ok-radioDa gradske vlasti ne škrtare u podsticanju nataliteta potvrdjuje podatak da je u protekle tri godine pare iz gradskih bisaga dobilo 37 bračnih parova koje muči i opterećuje dugogodišnji sterilitet. Snežana i Goran Stoilković iz Vranja su zbog steriliteta na porod čekali 23 godine. Upornost i strpljenjeim se posrećilo: dobili su sinove Luku, Filipa i Savu.
– Ostvarila nam se najveća životna želja. Nismo gubili nadu i strpljenje. Našoj sreći nije bilo kraja kada smo dobili tri zlatna sina. Svima koji još nemaju decu iskreno želim da se raduju kao mi, srećna je majka “budžetskih trojki” Snežana Stoilković.
Vantelesnim začećem sterilitet su pobedili u Grčkoj. Posle deset godina kolevka se zaljuljala i u porodici Mitić u Sodercu kod Vranja. Marina i Goran dobili su kćerku Martinu. Posle neuspešnih pokušaja u Skoplju i Leskovcu, posrećiloim se u jednoj od klinika u Grčkoj.
vranje-20-komisija-za-vantelesnu-foto-v-pesic-1Rode se vraćaju u Vranje, sve je manje paučine na kolevkama, što potvrdjuje načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo Zdravstvenog centra u Vranju dr Goran Radojčić, koji ističe da u gradskom porodilištu u proseku godišnje zaplače 1.500 novorodjenčadi. Nedeljno se u proseku rodi tridesetak beba. Od grada Vranja već četvrtu godinu roditelji svakog novorodjenčeta dobijaju po 12.000 dinara.
U skamijama na teritoriji grada Vranja ima 796 djaka prvaka. Portparol Gradskog veća Zorica Jović potvrdila je da će krajem septembra roditeljima svakog učenika prvog razreda biti isplaćeno po 5.000 dinara. Već četiri godine lokalna samouprava sa po 5.000 dinara pomaže polazak djaka prvaka u školu.
Foto: V.Pešić  I OK Radio

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles