уторак, мај 28, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

AKCIJE PRIPADNIKA MUPA I VOJSKE SRBIJE

Presečen još jedan lanac krijumčarenja ljudi

Beograd, Bujanovac, 15.septembar 2016. (BUpress) – Pripadnici zajedničkih snaga Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije, u saradnji sa Policijskom upravom u Vranju, u dva odvojena slučaja presekli su još jedan lanac krijumčarenja ljudi i pronašli 71 migranta.
U selu Džep, opština Vladičin Han, 13. septembra ove godine, u vozilu „reno“ švajcarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao M. I. (1988) iz okoline Vranja, pronađeno je 50 migranata bez dokumenata. Po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu, M. I. je doneto rešenje o zadržavanju do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. On je, uz krivičnu prijavu, priveden zameniku tužioca, koji je predložio određivanje pritvora, što je prihvatio sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Surdulici i M. I. je odredio pritvor do 30 dana.
Kod Vladičinog Hana, danas u jutarnjim časovima u vozilu marke „krajsler“, bugarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao S. K. (1984) iz Niša, pronađen je 21 migrant bez dokumenata. Po nalogu zamenika tužioca, S. K. je doneto rešenje o zadržavanju do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden zameniku tužioca.
Foto –rtv.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles