POBUNA U VRANJSKOM HIGIJENSKOM ZAVODU ZBOG PARTIJSKE ČISTKE

0
1104

 

Naprednjaci sklanjaju odbeglu direktorku

Vranje, 3.jul 2016. (V.Pešić za BUpressUspešnoj direktorki Zavoda za javno zdravlje u Vranju dr Mileni Mišić, koja je u proteklih 15 meseci izbavila zdravstvenu ustanovu od bankrota, odbrojani su dani samo zbog toga što je zbog profesionalnih i porodičnih obaveza 26.aprila napustila SNS.
Voljom novih naprednjačkih vlasti u direktorsku fotelju higijenskog zavoda ponovo treba da sedne član SNS-a dr Eržika Antić, koja je zbog neisplaćenih zarada, nefunkcionalnog poslovanja, gubitaka i narušenih medjuljudskih odnosa smenjena krajem februara prošle godine. Velika većina od 116 zaposlenih protivi se povratku dr Eržike Antić, jer smatra da je bivša direktorka protiv koje se vodi krivični sudski postupak u dva mandata upropastila ustanovu i dovela je do ruba ambisa.
Predsednici reprezentativnih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije i Novog sindikata Zavoda za javno zdravlje Miodrag Nedeljković i dr Jovica Stojanović 1.jula novinarima su na pres konferenciji saopštili da se zaposleni ne mire sa naprednjačkom političkom čistkom. Najavili su nove proteste i radikalne sindikalne mere zbog najavlje nenaprednjačke kadrovske čistke.
vranje-1-stojanovic-i-nedelsjkvic-foto-v-pesicNova direktorka ZZJZ dr Milena Mišić, koja je imenovana 6.marta 2015.godine, zatekla je šest neisplaćenih zarada, 12 miliona dinara dugovanja dobavljačima, narušene medjuljudske odnose i druge dubioze. Od promene rukovodstva nova direktorka uspela je da vrati šest zaostalih plata, obezbedi redovnu isplatu zarada i smanjine potrebne troškove. Bivša direktorka je lažnim fakturisanjem usluga RFZO napravila trošak higijenskom zavodu od 10 miliona dinara, zbog čega se protiv nje vodi krivični postupak u pravosudju. Zadovoljni smo trenutnom situacijom i ne bi želeli da štrajkovima i protestima ponovo ostvarujemo svoja prava na redovnu zaradu i osnovna sredstva za rad, rekao je Miodrag Nedeljković.
Doktor Jovica Stojanović ističe da će ponovni dolazak Eržike Antić značiti novo pljačkanje, uzimanje plata zaposlenih i nemogućnost obavljanja delatnosti zbog kojih ustanova postoji za sedam opština Pčinjskog okruga.
Zbog ovakvog ponašanja pojedinaca u lokalnom SNS-u zakazali smo razgovor sa premijerom AleksandromVučićem u Nišu. Smenjena direktorka dr Eržika Antić dovela je ustanovu do ruba ambisa. Novo rukovostvo je zateklo potpuno rasulo u organizaciji rada i poslovanja, što je ugrožavalo javno zdravlje stanovništva. Prethodno neodgovorno i nesposobno rukovodstvo je kumovalo gubitku akreditacija za mnoga laboratorijska ispitivanja. Novo rukovodstvo je narazumnu meru svelo neopravdane troškove za ugostiteljske usluge, reprezentaciju i nepotrebna službena putovanja. Prekinuta je praksa sklapanja fiktivnih ugovora za usluge kontrole hrane. Bilo je neodgovornog, nesavesnog i štetnog ugovaranja nekih uslugarekao je dr Jovica Stojanović.
Doktorka Milena Mišić rekla je novinarima da više ne može da se bavi politikom, da ništa nema protiv SNS i da je uznemirena zbog neizvesnog opstanka ustanove.
vranje-2-dr-milena-misic-foto-v-pesicNišta ne mogu protiv čiste političke odluke o mojoj smeni. Ako su naprednjaci rešili da me sklone, treba da na čelo ustanove dovedu drugu ličnost, a ne dr Eržiku Antić. Nije mi jasno zbog čega gradski čelnici žele da rehabilituju moju prethodnicu, rekla je dr Milena Mišić.
Foto: V.Pešić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here