Davor Stojilković, fudbaler Pčinje iz Trgovišta

0
1119

Radno mesto: golgeter

Trgovište, Bujanovac, 30.jun 2016. (BUpress) – Posle nekoliko bezuspešnih pokušaja da se domognu višeg ranga takmičenja, kada im je „već viđena“ titula prvaka iz raznoraznih razloga, čak i onih koji nemaju veze sa sportom(!), izmicala doslovno u samom finišu prvenstva, fudbaleri Pčinje iz Trgovišta najzad su uspeli su da ostvare san nekoliko prethodnih generacija – domogli su se Zone – jug. Sasvim zasluženo. Ubedljivo su osvojili prvo mesto u Pčinjskoj okružnoj ligi sa 84 osvojena boda, 6 više od najvećeg rivala – ekipe Ternoci iz Velikog Trnovca. Pčinjani su u 30 odigranih kola zabeležili 27 pobeda i tri puta su remizirali. Nisu osetili gorčinu poraza, što samo po sebi govori o njihovom kvalitetu.
U ekipi u kojoj je sve besprekorno funkcionisalo, a akteri na terenu u dresu Pčinje disali kao jedan, iskusnom Davoru Stojilkoviću nije bilo teško da svoju golgetersku misiju završi sa 20 postignutih golova, koliko je u proseku davao i u ekipama za koje je u dosadašnjoj karijeri nastupao: vranjskom Dinamu, hanskoj Moravi, bujanovačkom BSK-u, Nebeskim anđelima… Seća se da mu je lepu fudbalsku budućnost predvideo bujanovački legendarni trener Petar Batinić, kome je zahvalan što je uticao da se posveti „najvažnojoj sporednoj stvari na svetu“.
Gol je moja opsesija. Živim za trenutak kada se mreža iza leđa golmana rivala zatrese. Najmanje mi je važno kako ću postići gol – levom ili desnom nogom, glavom, volejom, iz slobodnog ili kaznenog udarca. Važno mi je da je je sve regularno, da lopta pređe gol-crtu. Posle toga podelim radost sa saigračima, kaže izuzetno lepo vaspitan Davor, čije je radno mesto u timu, kako ističu u fudbalu „zaraženom“ Trgovištu – golgeter!.
Tri poslednje godine nastupa u dresu Pčinje, dao je veliki doprinos osvajanju titule, njegovi golovi su često odlučili pobednika, ali lično nije u potpunosti zadovoljan.-Žao mi je što sam odsustvovao sa nekih utakmica iz objektivnih razloga. Moj golgeterski učinak sigurno bi bio upečatljiviji.
Trgovište živi za fudbal. I ne samo meštani ove varošice, ceo Pčinjski kraj nestrpljivo iščekuje start njihovih ljubimaca. Svaka utakmica biće praznik za oči i dušu.
Neće biti lako u višem rangu takmičenja. Sve ekipe su iskusne i kvalitetne. Znamo to, ali i znamo koliko mi vredimo. Sve ekipe poštujemo, ali ni jedne se ne plašimo. Spremićemo se nikada ozbiljnije i bez straha izlazimo svakome na crtu. Pa neka se na terenu odluči ko je bolji, ističe Stojilković. Iako je sve podredio svojoj Pčinji i saigračima, sa kojima je i izvan terena, kako kaže „ u bratskim odnosima“, ima veliku želju da se fudbalskim sladokuscima u Srbiji predstavi u dresu kluba koji igra u najvišem rangu takmičenja. – Dobijao sam i dobijam ponude iz srpskoligaških klubova, jednu i iz prvoligaškog kluba, doduše nije bilo ništa konkretno, tako da za sada ostajem tu gde jesam. Želja mi je da u ovim zrelim, najlepšim fudbalskim godinama zaigram za komšijski Radnik iz Surdulice, superligaša, koji je sportski ponos juga Srbije, ističe Stojilković.
Možda mu se želja i ispuni. Ko zna! Davor Stojilković je rekao svoje. Na fudbalskim stručnjacima iz Surdulice ostaje da procene njegove nesumljive kvalitete. I odluče hoće li mu poveriti „ radno mesto“ – golgeter u timu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here