Ambasador Evropske unije Majkl Davenport sutra u Bujanovcu

0
1031

SASTANAK SA PREDSEDNIKOM KOORDINACIONOG TELA I PREDSEDNICIMA OPŠTINA  BUJANOVAC I PREŠEVO

Beograd, Bujanovac, 6.jun 2016. (Bupress)  – ekonomski-fakultetŠef delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Majkl Davenport posetiće Bujanovac 7. juna 2016. godine, gde će obići projekte koje finansira Evropska unija i sastati se sa predsednicima opština Bujanovac i Preševo. Ambasador Davenport će učestvovati u radu Odbora zainteresovanih strana za projekat Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu, a razgovaraće i sa predsednikom Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoranom Stankovićem.
Amabasador Davenport će zajedno sa predsednikom Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa u Osnovnoj školi Naim Frašeri” razgovarati sa učenicima i učenicama iz albanske zajednice koji su učestvovali u projektu učenja srpskog kao nematernjeg jezika, dok će s učenicima i učenicama srednjih škola „Sveti Sava“ i „Sezaj Suroj“ razmeniti utiske o osnivanju zadruge, pisanju i štampanju dvojezičnog magazina, i izradi suvenira.
Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržava sa ukupno 24,46 miliona evra. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here