PRVENSTVO EVROPE U DIZANJU TEGOVA

0
1474

Najjači Srbi u Finskoj

Vladičin Han, 7.jun 2016. (V.Pešić za Bupress) – Takmičari iz Vladičinog Hana i državni reprezentativci Srbije Aleksandar Stanković, Aleksandar Ilić i Andrija Simonović otputovali su danas na Prvenstvo Evrope u dizanju tegova u Finskoj.
vladicin-han-1-ilic-i-stankovic-foto-v-pesicU kategoriji do 140 kilograma predsednik Kluba dizača tegova “Morava” Aleksandar Stanković braniće boje Srbije u disciplini “mrtvo dizanje”. Više strukije prvak Srbije i Evrope, prošle godine je u Las Vegasu podigao rekordnih 335 kilograma tegova i osvojio titulu svetskog šampiona.
Dizač tegova iz Vladičinog Hana, radnik obezbedjenja u Opštinskoj upravi u Vladičinom Hanu, zvanično je proglašen u Americi za najjačeg čoveka na planeti.
vladicin-han-3-aleksandar-stankovic-foto-v-pesic– “Nadam se uspehu na evropskom šampionatu u Finskoj, jer smo dugo, temeljno  i naporno trenirali. Takmičari iz hanskog Kluba dizača tegova su medju najboljima u Srbiji, na Balkanu i Evropi. Zaista su uporni i vredni, zbog čega su klupske vitrine prepune medalja i priznanja, rekao je svetski šampion u jednoj od najekstremnijih disciplina Aleksandar Stanković.
U finskom gradu Rovaniena za najviše evropsko odličje od 6.do 11.juna u discipline “bench pres”boriće se u kategoriji do 140 kilograma šampion Srbije i starog kontinenta Aleksandar Ilić. Sa takmičarima iz mnogih evropskih zemalja Andrija Simonović odmeriće snage u “powerliftingu” u kategoriji do 82 kilograma. Na evropskom šampionatu u Finskoj Srbiju predstavlja 11 takmičara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here