ISPRACAJ SRPSKIH VOJNIKA U MULTINACIONU MIROVNU MISIJU

0
1230

“Plavi šlemovi” u Libanu

Vranje, 26.maj 2016, (V.Pešić za BUpress– Komanda Četvrte brigade Kopnene vojske organizovala je 25.maja u kasarni “Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog” u Vranju svečani ispraćaj 130 vojnika i starešina pešadijske čete i 33 pripadnika voda za zaštitu mirovnih snaga u multinacionalnu operaciju u Liban.
vranje-3-mirovne-snage-foto-v-pesicVojničkoj svečanosti na poligonu kasarne u Vranju prisustvovali su komandanti Kopnene vojske i Četvrte brigade general-potpukovnik Milosav Simović i brigadni general Zoran Lubura, lokalni političari i druge zvanice, kao i veliki broj rodjaka i prijatelja vojnika i starešina, koji će šest meseci biti u mirovnoj misiji pod okriljem Ujedinjenih nacija u Libanu.
Na svečanosti je “plave beretke”, predstavnike javnog života Vranja i Pčinjskog okruga, porodice, rodbinu i prijatelje srpskih mirovnjaka pozdravio i poželeo im uspešnu misiju general-potpukovnik Milosav Simović.
U toku složenih mirovnih operacija u Libanu obavljaćete časne i odgovorne zadatke značajne za državu i Vojsku Srbije. Budite ponosni, stručni  i dostojanstveni što predstavljate Srbiju i njene oružane snage. Odbrana napaćene otadžbine za vas je prva i najznačajnija misija, rekao je general-potpukovnik Simović.
Medju srpskim mirovnjacima koji su 26.maja otputovali u Liban je i pet žena. Vojska Srbije je osmi put uputila pešadijsku četu u misiju u Republiku Liban. Trenutno se u ovoj zemlji nalazi 177 pripadnika Vojske Srbije. Policijski vod za zaštitu mirovnih snaga upućuje se u misiju UN četvrti put. Komanda Četvrte brigade Kopnene vojske i dosada je slala “plave šlemove” na Kipar i u Liban. Pod zastavom UN u mirovnim misijama u pomenutim zemljama učestvovalo je preko 200 pripadnika vranjskog Garnizona.
Foto – V.Pešić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here