субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

SKANDALOZNA PRESUDA – VJT TRAŽI VEĆU KAZNU ZA UBICU LOVCA

Sakrivena istina o ubistvu

Vranje, 27.maj 2016. (V.Pešić za BUpress) – Nezadovoljno provedenim krivičnim postupkom u Vranju, Više javno tužilaštvo uložilo je žalbu Apelacionom sudu u Nišu na presude Sretenu Zlatkoviću (64) i Svetislavu Spasiću (54), koji su okrivljeni za teško delo protiv opšte sigurnosti.
vranje-4-nenad-i-predrag-trajkovic-foto-v-pesicKrivično veće Višeg suda u Vranju, kojim je predsedavala Tatjana Mihajlović, osudilo ih je 24.marta ove godine na po četiri godine zatvora zbog ubistva Predraga Trajkovića Garinče (34), koje se pri povratku iz lova dogodilo 24.novembra 2013. godine oko 18 časova u ataru sela Gornje Punoševce. Roditelji ubijenog stolara “Simpa” Slavica i Stojan Trajković iz obližnje Dubnice kod Vranja smatraju da je presuda sramna i skandalozna, jer sankcije nisu primerene prirodi i težini krivičnog dela.
Portparol Višeg javnog tužilaštva u Vranju Leposava Jovčić saopštila je da je zbog nepravilne odluke o krivičnoj sankciji u Apelacionom sudu u Nišu u toku drugostepeni postupak. Nesreća se dogodila na putu Vranje-Barelić, kada je u džipu suvozač Sreten Zlatković, matičar u selu Lepčince, nehotično povukao oroz dvocevke vozača Svetislava Spasića. U cevi lovačke puške nalazio se smrtonosni projektil. Predrag Trajković nalazio se na zadnjem sedištu, kada ga je smrtonosni metak pogodio u džipu sa šestoricom lovaca. Nastradali lovac iza sebe ostavio je oca, majku, suprugu Sanju, ćerku Tamaru, sina Vuka i rodjenog brata Nenada.
vranje-1-porodica-trajkovic-foto-v-pesic– Ne samo što smo nezadovoljni sramnom presudom, već opravdano sumnjamo da zbog rodjačkih veza neko u policiji namerno prikriva istinu o ubistvu našeg sina Predraga. Posle ubistva, okrivljeni su na Motinskoj česmi oprali ruke da bi uklonili tragove zločina. Pre tragedije, Predrag se na lovištu svadjao sa lovcima ,što upućuje na zaključak da je namerno ubijen. Lovci su lagali da se moj sin ubio sam. Ubica je izvadio čauru iz puške i bacio je. Čaura nije pronadjena. Lovci su u dogovoru prikrili motiv ubistva. Ogorčeni smo zbog postupka policije, koja je tek posle šest časova od zločina došla da nam u kući saopšti da se Predrag ubio. Lovci u džipu, medju njima i policijski inspektor i očevidac Boban Ristić, hteli su da prikriju ubicu. Dugo čekamo da se otkrije istina i zbog pravde tražimo da se sudjenje ponovi i ispravi pravosudna bruka. Uznemireni smo, ozlojedjeni i poniženi, jada se penzionerka “Jumka” Slavica Trajković.
Otac ubijenog lovca Stojan Trajković, penzionisani stolar “Simpa”, ne može da veruje da su na istovetnu kaznu osudjeni ubica i vlasnik puške. Još teže mu pada činjenica da okrivljeni nisu uhapšeni nijedan dan.
– Brat Sretena Zlatkovića je penzionisani policijski inspektor. Bratanac mu sada radi u policiji. Lakše bih podneo ubistvo sina da su lovci došli da mi saopšte pravu istinu, a ne da lažu da je puška sama opalila i ubila sina dok je spavao. Zbog sramne i mizerne presude i kazne, još ne znamo motiv ubistva. Zahtevamo od srpskog pravosudja da preispita presudu i izrekne odgovarajuće kazne onome ko je ubio našeg sina. Ne mogu ubica i saučesnik da dobiju istu zatvorsku kaznu: Još pre presude, pričalo se da će Zlatković i Spasić da podele kaznu, što se i dogodilo, naglašava Stojan Trajković.
Tek su obdukcioni i nalazi stručnjaka za sudsku medicinu i veštaka balističara iz Niša potvrdili da je smrt Predraga Trajkovića bila nasilna. Tada je razotkrivena laž lovaca da je puška Predraga Trajkovića, koju je držao uspravno izmedju nogu, sama opalila i raznela mu glavu.
(Foto:Veselin Pešić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles