POČELE OLIMPIJSKE IGRE U VRANJU

0
1423

VEČERAS SVEČANO OTVARANJE

Vranje, Bujanovac, 10.maj 2016. (BUpress) – Takmičenjim u gimnastici, rukometu, košarci, odbojci i malom fudbalu, u Vranju su juče počele desete Olimpijske igre učenika Srbije.
Do 15.maja na 20 terena u Vranju, Vladičinom Hanu i Nišu u 15 sportskih disciplina takmičiće se sedam hiljada osnovaca i srednjioškolaca iz svih krajeva Srbije. Najbolji mladi sportisti Vranja zapaliće olimpijski plamen večerasna Trgu Staniše Stošiće, kada će svečano biti otvorene jubilarne olimpijske igre.
Posle olimpijske ceremonije, na centralnom gradskom trgu biće označen početak trećih Sportskih igara mladih Srbije. Na svečanom otvaranju najveće balkanske sportske manifestacije govoriće šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, predsednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić i gradonačelnik Vranja Zoran Antić.
vranje-301-sportske-igre-mladih-foto-v-pesicNajveća regionalna sportska smotra za decu i omladinu ove godine biće održana u 25 gradova Srbije. Deca školskog uz rasta takmičiće se u malom fudbalu, odbojci na pesku, uličnom basketu, stonom tenisu, rukometu, odbojci, šahu i tenisu. Prvoplasirane ekipe i pojedinci, pobednici gradova, krajem jula učestvovaće na državnom finalu. Pobednici državnog finala Sportskih igara mladih Srbije i Olimpijade u Vranju krajem avgusta učestvovaće sa vršnjacima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine na završnom takmičenju u Splitu.
U protekle dve godine na Sportskim igrama mladih učestvovalo je preko 50.000 dece školskog uzrasta u Srbiji. Sportske igre mladih 20 godina održavaju se u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i imaju za cilj promociju sporta, drugarstva,z dravog života, prijateljstva, razumevanja i fer pleja.
Tekst I foto: V.Pešić

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here