ALEKSANDAR VUČIĆ DANAS U VRANJU

0
1383

PREDSEDNIK TEHNIČKE VLADE NA OTVARANJU NOVE LINIJE U „BAT-u“

Vranje, Bujanovac, 10.maj 2016. (Bupress) Predsednik tehničke Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u Vranju, gde će u 12 časova prisustvovati svečanom otvaranju nove linije za proizvodnju cigareta u Duvanskoj industriji, koju je kupila kompanija British American tobacco.
Ceremoniji svečanog puštanja u rad nove proizvodne linije cigareta prisustvovaće i najviši predstavnici najvećeg britanskog investitora u Srbiji. U multinacionalnoj kompaniji BAT ističu daće vredna investicija u Vranju značajno proširiti proizvodne kapacitete i povećati broj novih radnih mesta.
vranje-02-bat-vranje-foto-v-pesicU Informativnoj službi privatizovane Duvanske industrije poručuju da fabrika BAT-a u Vranju slovi za proizvodni centar zemalja članica CEFTA sporazuma. Internacionalna duvanska grupacija iz Velike Britanije kupila je fabriku u Vranju 2003.godine. Za kupovinu i modernizaciju fabrike u Vranju engleski investitor uložio je više od 115 miliona evra, što je omogućilo da se na jugu Srbije proizvode vodeći globalni brendovi kompanije BAT.
Kompanija BAT je jedan od najvećih poreskih obveznika u Srbiji, jer u republički budžet godišnje u proseku uplaćuje oko 100 miliona evra.

V.Pešić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here