PREMIJER ALEKSANDAR VUČIĆ U DUVANSKOJ INDUSTRIJI

0
1903

 NIKAD PUNIJA DRŽAVNA KASA

Vranje, Bujanovac, 10.maj 2016. (BUpress) Srpski premijer Aleksandar Vučić danas je svečano je pustio u rad novu proizvodnu liniju cigareta u fabrici u Vranju.
vranje-502-vucic-sa-domacinima-foto-v-pesicSvečanosti u privatizovanoj Duvanskoj industriji u Vranju prisustvovali su regionalni direktor kompanije Britiš Amerikan Tobako za zapadnu Evropu Nareš Seti, generalni direktor za centralnu Evropu Ričard Vidman, generalni direktor za Srbiju i Crnu Goru Tanos Trimis, kao i druge visoke zvanice iz privrednog i javnog života naše zemlje. U BAT-u u Vranju rečeno je da će novi pogon najvećeg britanskog investitora u Srbiji, vredan pet miliona evra, povećati proizvodnju za 40 odsto. Duvanska industrija u Vranju postala je proizvodni centar zemalja članica CEFTA sporazuma.
Dosadašnji i budući predsednik Vlade Srbije zahvalio je rukovodstvu multinacionalne kompanije Britiš Amerikan Tobako što je proizvodni pogon iz Hrvatske preselilo u Vranje. Aleksandar Vučić poručio je menadžmentu strane kompanije da je Srbija najbolje mesto za investiciona ulaganja.
Dobro je što ste odabrali Srbiju kao najbolje mesto za ulaganja. Siguran sam da ćete u Srbiji znatno više da zaradjujete. Kada vi više zaradite u Srbiji, imaćemo znatno više novca za puteve, škole, bolnice. Država od BAT-a kao velikog poreskog obveznika godišnje dobija više od 100 miliona evra. To je ogroman novac za državu, vladu i gradjane. Na tome smo vam izuzetno zahvalni. Videćemo šta još možemo da učinimo da pomognemo kompaniji. Mi smo srećni kada vi zaradjujete više. Država će da pojača i poboljša borbu protiv šverca duvana, rekao je Aleksandar Vučić.
vranje-500-premijer-u-bat-foto-v-pesicPremijer je izrazio uverenje da će država daleko veću pažnju da posveti suzbijanju nelegalne trgovine duvanom i cigaretama, čime najviše može da se pomogne kompaniji Britiš Amerikan Tobako. Odgovarajući na mnoga pitanja novinara, premijer Aleksandar Vučić rekao je da je najviše posvećen izradi plana i programa rada nove Vlade Srbije i nastavku reformi. Najavio je da će do kraja godine u Vranje da dodje još nekoliko stranih investitora.
Deficit državnog budžeta u prva četiri meseca ove godine umesto očekivanih 600 miliona evra, iznosio je oko 100 miliona. Nikada nismo imali bolje stanje državne kase. Za nas je veoma značajan nastavak Berlinske konferencije koja će biti održana 4.jula u Parizu. Izgradnja auto puta od Niša prema Prištini na noge će da podigne jug Srbije. Vranje više neće biti daleko od očiju Beograda, poručio je u Duvanskoj industriji Aleksandar Vučić.
Generalni direktor BAT-a za Srbiju i Crnu Goru Tanos Trimis naglasio je da kompanija više od deset godina svoje poslovanje razvija kroz kontinuirane investicije, modernizacije fabrike u Vranju i brigu o lokalnoj zajednici. Regionalni direktor Nareš Seti istakao je da Srbija nastavlja da pokazuje da je pravo mesto gde bi britanske  i evropske kompanije mogle da posluju.
Od dolaska na srpsko tržište kompanija BAT je od 2003. godine u budžet Srbije uplatila preko milijardu evra. Direktna investicija iznosila je više od 120 miliona evra za kupovinu i modernizaciju fabrike u Vranju. Kompanija BAT prepoznala je Srbiju kao pouzdanu i sigurnu investicionu destinaciju.
Tekst i foto: Veselin Pešić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here