среда, јул 17, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

IN MEMORIAM: NEGICA NENA DEJKOVIĆ (1973-2020)

Bujanovac, 18.jul 2020. (Bupress) – Negica Nena Dejković, profesor engleskog jezika u OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu, posle duge i teške bolesti, preminula je u petak u 47. godini na beogradskoj Vojnoj medicinskoj akademiji.
Bila je vedrog duha, učenici su je obožavala ali i kolege iz OŠ „Branko Radičević“ koji su se poslednji put oprostili od svoje kolegenice saopštenjem koje prenosimo u celosti:

Zbog trenutne epidemioloske situacije u zemlji i nemogućnosti da se održi komemorativni skup, kolektiv OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu se ovim putem oprašta od svoje koleginice Negice Dejković koja je preminula juče u popodnevnim časovima. 

Uvažene kolege, prijatelji Negice Dejković,

Naša Nena ostavila nas je zauvek.

Na sebi svojstven način: tiho, nenametljivo. Kako je ona znala: blizu, ali i tako odvojeno. Iza nje ostaju generacije đaka kojima je predavala, lekcije o životu kojima nas je svojim primerom učila. Ali, ostaje i ono što nije nigde zapisano: njena iskrenost, ljudskost i ljubav prema svemu što je radila. LJubav prema životu za koji se nadljudskim snagama borila.

Smejala se uvek od srca, govorila uvek u lice. Imala je stalnu  potrebu da traži lepšu stranu života. Ta njena često nepodnošljiva lakoća prihvatanja realnosti mnoge je umela da prevari ali i da zavede. Znala je da bude hrabra, umela je da dâ sve od sebe, ali i da podvuče crtu. Bolno, ali dostojanstveno, da niko ne primeti, primala je udarce.

Mi koji smo je dobro poznavali, znali smo to.

Šta ostaje nakon Nene? Život vredan poštovanja, radni vek ostvarenih rezultata, ali i još mnogo praznih stranica.

Ostajemo svi mi, koji ćemo čuvati uspomenu na našu dragu koleginicu i drugaricu.

Smrt ne boli. Boli tišina, nedostajanje i sve one stvari koje smo delili, a najviše one  koje nismo stigli da podelimo.

Borba je završena. Ti si pobedila.

Počivaj u miru.

Kolektiv OŠ „Branko Radičević“ iz Bujanovca

foto: privatna arhiva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles