Akcija dobrovoljnog davanja krvi

0
954

Prikupljeno 34 jedinica krvi

Bujanovac, 13. jul 2020. (Bupress) – Crveni krst Bujanovac u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša danas je organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija je sprovedena u prostorijama Doma kulture u Bujanovcu i prikupljeno je 34 jedinica krvi.
Crveni krst Bujanovac se zahvaljuje svim dobrovoljnim davaocvima krvi koji su danas dali krv, kao i Humanitarnom Udruženju “Koce Zauvek” koje sa svojim članovima odazvalo akciji jer su krv i komponente stalno potrebne pacijentima.
U situaciji u kojoj se nalazimo vezano za Covid-19, transfuzijsko lečenje mora biti kontinuirano i sigurno, a mora se uzeti u obzir da se može očekivati smanjen broj zdrave populacije koja može dati krv i smanjen odziv dobrovoljnih davalaca krvi zbog uticaja javno zdravstvenih mera koje se preduzimaju. Svi koji su zdravi i mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način to da odlažu zbog situacije sa korona virusom.

foto: Bupress


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bupress/public_html/bupress.co.rs/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LEAVE A REPLY