51 – (POD) SEĆANJA: TROFEJ “BUJANOVAC 2006” – FESTIVAL KADETSKE BUDUĆNOSTI

0
1063

Ono što se desi danas, sutra će već biti juče. Mnogo toga se dogodilo „juče“. Danas se sećamo nečega, nešto je izbledelo. Novinski tekstovi na požutelom listu mogu podsetiti na mnoga dešavanja iz naše ne tako davne prošlosti. Iz raznih oblasti života. Lepa, ali i ona koja to nisu. Ostao je trag. Neizbrisiv. Tek da se vidi  kakvi smo bili, šta smo postigli, šta smo rekli, jesmo li i koliko smo nostalgični… Bu Press će narednih dana, nedelja i meseci objavljivati bez posebnog redosleda i selektiranja po oblastima i datumima, originalne tekstove koje su svetlost dana ugledale na stranicama uvaženih srpskih štampanih medija. Radi (pod) sećanja na „juče“…

 Pobeda SRBIJE

BUJANOVAC – U  organizaciji Ministarstva prosvete i sporta Republike Srbije, Bujanovac je prvog referendumskog dana bio domaćin kadetskog Trofeja RSS Bujanovac 2006“, na kome su učestvovali dečaci iz cele Republike, budućnost rukometne Srbije, rodjeni 1990. I mladji, kao i gosti iz Republike Srpske.
     Nastupile su četiri selekcije: Istok (Južna Srbija), Zapad (Republika Srpska), Sever (Srbija) i Jug (Kosovo i Metohija).
     Sve učesnike je biranim rečima pozdravio generalni sekretar RSS Božidar Djurković, a Trofej je otvorio dr Saša Marković, član UO Rukometnog saveza Srbije. Pre početka intonirana je državna himna Bože pravde, koja je pozdravljena ovacijama, kako od članova selekcija, tako i prisunih gledalaca na tribinama sportske lepotice – Hale Mladost.
     U prvom polufinalu Istok je pobedio Zapad 30:22 (14:10). U drugoj utakmici vidjen je duel „mačke i miša“. Dečaci Severa dominirali su protiv nejakih vršnjaka sa Kosova i Metohije, sastavljenih od igrača iz Zvečana kod kjih se videla želja, ali ne i spremnost da se odupru fizički spremnijem i kvalitetnijem rivalu. Rezultat 48:20 (24:8) sve govori.
     U borbi za treće mesto selekcija Repeblike Srpske do nogu je potukla vršnjake sa Kosmeta- 49:16 (21:11) u utakmici neravnopravnih protivnika.
     U finalu je slavila Srbija nad Južnom Srbijom – 31:29, ali ni drugačiji rezultat ne bi bio nezaslužen.
     Trofej je, utisak je svih prisutnih, odlično organizovan, što je zasluga zaposlenih u „SC Mladost, čime je Bujanovac još jednom potvrdio da je u pravom smislu reči – grad rukometa.
      Konačan plasman: 1. Sever (Srbija), 2. Istok (Južna Srbija), 3. Zapad (Republika Srpska), 4. Jug (Kosovo i Metohija).
Srbija – Južna Srbija 31:29 (14:13)
Dvorana: Mladost. Gledalaca. 300. Sudije: Stanković i Stevanović (Leskovac). Sedmerci: Srbija 4 (3), Južna Srbija 4 (3). Isključenja: Srbija 10, Južna Srbija 12 minuta.
SRBIJA: Cvetković 2, Drašković 1, Zelenović 2, Devrnja 2, Krstajić, Pantelić, Mirosavljević 2, Vuković, Beočanin 6, Milić (8 odbrana)evtić 1, Stanković 1, Kovačević 1, Nenadić 3, Rajčić (1 odbrana9, Mešter 10 (3). Treneri: Brković i Draslar.
JUŽNA SRBIJA:  Pavlović (5 odbrana, 1 sedmerac), Trajković (7 odbrana), Stojiljković, Milenković, Petrović, Madjar 2, Tašković 9, Djordjević 2, Stamenković 2, Matić, Janković 2, Stanojević 1, Topalović 3, Iić 8 (3). Treneri: Petrović i Tašković.

Igrač utakmice: Savo Mešter (Srbija)

          Pravo finale. Za uživanje u majstorijama rukometne budućnosti Srbije. Mnoštvo lepih poteza i golmanskih odbrana, ali i velike borbenosti. Rezultat neizvestan do samog kraja. Ipak, potpuno zasluženo Trofej RSS pripao je za nijansu spretnijoj i srećnijoj selekciji, mada ne bi bilo nepravedno da je bilo i obrnuto. Rezultat je čak 16 puta bio egal, a vodjstvo jedne ili druge selekcije 2-3 gola razlike.
          Na kraju prijateljski zagrljaj dečaka i njihovo dovidjenja do iduće godine.

Naj, naj, naj Mešter, Tašković i Milić

ZA NAJBOLJEG srednjeg beka i igrača Trofeja prglašen je Sava Tašković (sredina) iz selekcije Južne Srbije, inače član bujanovačkih Mineralaca. Najbolji GOLMAN JE Strahinja Milić (desno) iz Srbije (Partizan Si&Si), a NAJBOLJI STRELAC njegov saigrač Savo Mešter (levo), najbolji pojedinac u finalnom meču.
     Njima je poklone uručio Miodrag Manasijević, v.d. direktora Fabrike mineralne vode i sokova „Heba“.

„ŽURNAL“ – 30. oktobar  2006.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here