субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

33 – (POD) SEĆANJA – ZAVRŠEN PRVI LETNJI TURNIR U MALOM FUDBALU

Ono što se desi danas, sutra će već biti juče. Mnogo toga se dogodilo „juče“. Danas se sećamo nečega, nešto je izbledelo. Novinski tekstovi na požutelom listu mogu podsetiti na mnoga dešavanja iz naše ne tako davne prošlosti. Iz raznih oblasti života. Lepa, ali i ona koja to nisu. Ostao je trag. Neizbrisiv. Tek da se vidi  kakvi smo bili, šta smo postigli, šta smo rekli, jesmo li i koliko smo nostalgični… Bu Press će narednih dana, nedelja i meseci objavljivati bez posebnog redosleda i selektiranja po oblastima i datumima, originalne tekstove koje su svetlost dana ugledale na stranicama uvaženih srpskih štampanih medija. Radi (pod) sećanja na „juče“…

U ZNAKU IGRE NA PETOPARCU

Rakovac, Oslare, Žbevac, Levosoje… sela su u bujanovačkoj opštini u kojima se godinama unazad veoma uspešno organizuju i igraju letnji turniri u malom fudbalu. Ali, iako zvuči neverovatno, istinito je – u Bujanovcu, centru opštine, do sada nije nili ni jednog organizovanog turnira takvog tipa.
     Sve do ove godine, tačnije sredine avgusta, kada su se majstori ige na „petoparcu“ predstavili ovdašnjim ljubiteljima futsala i na javili početak borbe za titulu naj, naj.
     Organizacije turnira prihvatio se Sportski centar „Mladost“, čiji je agilno direktor Nenad Stajić i glavni „krivac“ što je Bujanovac konačno dočekao da bude u znaku igre na male goliće. Posle dvonedeljnih borbi 12 ekipa, podeljenih u dve grupe, do finala su stigle dve, uistinu najbolje – „Manča – Zis“ i „NO 1“ iz Bujanovca. A u finalu – ubedljiva pobeda ekipe  „Manča – Zis“ nad „Brojem 1“, čiji su se igrači prosto „umorili“ od neverovatnih promašaja, naročito u prvom poluvremenu, sve to „začinili“ i neiskorišćenim penalom, zašta su na kraju bili nemilosrdno kažnjeni. Uz veoma uzbudljivu i kvalitetnu igru, treba istaći i sudjenje za „čistu desetku“ republičkih sudija Dimitrijevića i Veljkovića.
     Za najboljeg grača na turniru priglašen je Predrag Nikolić Pepi, iz pobedničke ekipe, u pošloj sezoni igrač, sada već bivšeg člana elite – beogradskog „Marba“, inače Vranjanac, čiji su saigrači u ekipi „Manča Zis“ njegovi sugradjani, aktivni igrači Vranja, člana Futsal lige Srbije.
     Nikoliću je dva pehara i novčanu nagradu, kao kapitenu najbolje ekipe i najboljem igraču predao Nenad Stajić.
     Nikoli Stojanoviću i Dejanu Pašiću, kapitenu i najboljem golmanu na turniru iz poražene ekipe, pehare i novčanu nagradu uručili su, ispred lokalne samouprave Nenad Mitrović, pomoćnik predsednika opštine, odnosno Nedžat Beljuli.

 

MANČA ZIS – NO 1  4:0 (1:0 )

Hala: Mladost. Gledalaca: 500. Sudije: Mirolsav Dimitrijević i Nikola Veljković (Bujanovac). Strelci: Krstić u 20, Nikolić u 29. i 38, i Trajković u 33. minutu.
MANČA-ZIS: Tasić, Stošić, Krstić, Trajković, Tasić, D.Stojanović, I.Stojanović, Veličković i Nikolić.

NO1: N.Stojanović, Pašić, Trajković, Mustafi, Nikolić, Ljevica, Bećiri, A.Stojanović i Stanković.

„Žurnal“ – 19. septembar  2013.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles