26- (POD) SEĆANJA: „RUŠČE“ DEBITUJE PRED SVOJIM NAVIJAČIMA

0
1328
Ono što se desi danas, sutra će već biti juče. Mnogo toga se dogodilo „juče“. Danas se sećamo nečega, nešto je izbledelo. Novinski tekstovi na požutelom listu mogu podsetiti na mnoga dešavanja iz naše ne tako davne prošlosti. Iz raznih oblasti života. Lepa, ali i ona koja to nisu. Ostao je trag. Neizbrisiv.  Tek da se vidi  kakvi smo bili, šta smo postigli, šta smo rekli, jesmo li i koliko smo nostalgični… Bu Press će narednih dana, nedelja i meseci objavljivati bez posebnog redosleda i selektiranja po oblastima i datumima, originalne tekstove koje su svetlost dana ugledale na stranicama uvaženih srpskih štampanih medija. Radi (pod) sećanja na „juče“…

Groznica u Vranju

Vranje –  Novi član elitne lige Srbije u malom fudbalu, ekipa Rušča, imala je (ne) sreću da u prvom kolu, prošle nedelje, gostuje šampionu države, Ekonomcu u Kragujevcu, izrazitom favoritu, pa je poraz (1:3), i pored potajnih nada Vranjanaca da možfa mogu da naprave iznenadjenje, bio očekivan. I nije se  odrazio na dobro raspoloženje ovdašnjih majstora igre na petoparcu, koji su puni lepih utisaka  sa gostovanja, pre svega zbog činjenice što su mogli da pozdrave i požele sve najbolje u Ligi šampiona najboljem našem timu u malom fudbalu, kao i da čestitaju osvajanje srebrne medalje na Olimpijadi najboljem srpskom plivaču svih vremena, Miloradu Čaviću, novom golmanu Kragujevčana, kome su pritom i dali jedini gol.
     Gostovanje je arhivirano, sve misli Vranjanaca okrenute su prema nedeljnom meču i debiju pred svojim navijačima sa zrenjaninskim SAS-om.
     – Nema šale sa elitnom ligom. Još se nisu smirile kragujevačke emocije, a već nas čeka susret sa odličnom ekipom iz Zrenjanina, koja je puna reprezentativaca. Nezahvalno je prognozirati ishod, verujem da će tribne sportske hale biti ispunjene do poslednjeg mesta, da naši navijači neće štedeti grla i dlanove, da ćemo uz njihovu veliku podršku, naš kvalitet i veliki motiv osvojiti tri boda. Pobeda bi bila veliki podstrek za nastavak prvenstva u kome ne želimo niti razmišljamo da igramo epizodnu ulogu – kaže trener Goran Arsić  Arsa čije mišljenje deli kapiten Goran Jović Beli.
     U timu domaćina, posle odležane žutice, vraća se jedan od golgetera tima Igor Stojanović, pa će Vranjanci sutra kompletni na Zrenjanince. Sa porukom navijačima: Pozdravimo SAS – RAČUNAJTE NA NAS!

„Žurnal „ – 4. oktobar  2008.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here