U VIŠE ODVOJENIH AKCIJA PRIPADNIKA MUP-a SRBIJE

0
1682

Uhapšena 41 osoba

U Vranju hapšenja zbog polnog uznemiravanja i nasilja u porodici

Bujanovac, 9. maj 2018. (BuPress) – U više odvojenih akcija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana u cilju suzbijanja krivičnih dela izvršenih protiv polne slobode i protiv braka i porodice uhapsili su 41 osobu.
Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela obljuba nad detetom, nedozvoljene polne radnje, nasilje u porodici, polno uznemiravanje, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica…
Protiv 55 osoba podnete su krivične prijave u redovnom postupku, dok su dve osobe uhapšene po prethodno raspisanim potragama zbog ovih krivičnih dela.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su A.S. (1991) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje.
On se sumnjiči da je na vranjskom izletištu „Kazanđol“ presreo dve maloletnice, skinuo sa sebe odeću i iste pokušao da prisili na seksualni odnos.
Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju.
A po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu i protiv tridesetsedmogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici.
Osumnjičeni se tereti da je, nakon verbalne rasprave, fizički nasrnuo na suprugu, a dalje nasilje nad njom sprečila su deca, stoji, između ostalog, u današnjem saopštenju za javnost MUP-a Srbije.
Foto: republika.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here