U OKVIRU PROJEKTA „NAŠ GRAD, NAŠE ŠKOLE“

0
1887

Bujanovački učenici boraviće 16 dana u Švajcarskoj

Bujanovac, 7.maj 2018. (BuPress) – U okviru projekta „Naš grad, naše škole“ koji realizuje Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa sa partnerskom organizacijom Grupa 484 uz podršku Pestaloci dečije fondacije, grupa od 40-oro učenika je jutros krenula put Trogena, dečijeg sela u Švajcarskoj.
Učenici iz šest škola sa teritorije opštine Bujanovac, dve srednje – SSŠ „Sezai Suroi“ i SSŠ„Sveti Sava“, i četiri osnovne: „ Branko Radičević“ i „Naim Frašeri“ iz Bujanovca, „Ali Bektaši“ iz Nesalca i „Vuk Karadžić“ iz Levosoja će imati priliku da u periodu od 08. do 24. maja učestvuju u programu interkulturalne razmene i aktivno učestvuju u edukativnim radionicama zajedno sa svojim vršnjacima iz Švajcarske.
Teme koje će biti obrađivane ticaće se interkulturalnog obrazovanja, razumevanja različitosti, prava deteta a sve u skladu sa UNESKO ciljevima obrazovanja: učiti da znam, učiti da uradim, učiti da živim zajedno sa drugima, učiti da budem razvijena ličnost.
Izvor: KT Foto: BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here