1- (POD) SEĆANJA: U VRANJU POD POKROVITELJSTVOM FS SRBIJE I UEFA ZAVRŠENO LIGAŠKO TAKMIČENJE MINI-MAKSI LIGE U MALOM FUDBALU

0
940

Ono što se desi danas, sutra će već biti juče. Mnogo toga se dogodilo „juče“. Danas se sećamo nečega, nešto je izbledelo. Novinski tekstovi na požutelom listu mogu podsetiti na mnoga dešavanja iz naše ne tako davne prošlosti. Iz raznih oblasti života. Lepa, ali i ona koja to nisu. Ostao je trag. Neizbrisiv.  Tek da se vidi  kakvi smo bili, šta smo postigli, šta smo rekli, koliko smo i jesmo li nostalgični… Bu Press će narednih dana, nedelja i meseci objavljivati, bez posebne selekcije, originalne tekstove koje su svetlost dana ugledale na stranicama uvaženih srpskih štampanih medija. Radi (pod) sećanja na „juče“…

 Lekcije iz Bujanovca

Na nedavno završenom ligaškom takmičenju Mini-Maksi lige u malom fudbalu pod pokroviteljstvom FS Srbije i okriljem UEFA, održanom u prijatnom sportskom ambijentu „Balona Prestiž“ u Vranju, učestvovali su i najmladji fudbaleri bujanovačkog BSK-a, dečaci rodjeni 1996, 97, 98 i 1999. godine, u konkurenciji vršnjaka iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga.
Dvanaestogodišnjaci i godinu dana mladji fudbaleri stigli su do završnice, dok su se desetogodišnjaci, pošto su doslovce „preslišali“ svoje vršnjake domogli prvog mesta i nastupa na Medjuregionalnom takmičenju u Kragujevcu. A tamo – repriza uspeha iz Vranja. Opet na pobedničkom postolju posle pobede nad domaćom kragujevačkom Šumadijom 1903 (3:2) i kruševačkim Napretkom (4:1) i trasiran put prema završnici za najboljeg u Srbiji.
– Ostaje nam da „preslišamo“ Beogradjane i Novosadjane, možda još nekog i da naš Bujanovac bude upisan krupnim slovima na fudbalskoj mapi naše države, kaže ponosno i samouvereno trener bujanovačkih nada Petar Batinić, kome je posle sedenja na užarenoj trenerskoj klupi nogih srpskoligaških i zonaških klubova duša skrasila tamo gde je najteže i najlepše – medju mladim fudbalskim talentima koje mastorski  „bruši“ i pravi od njih fudbaleske dijamante.
Podsećanja radi – i u otkrivanju vanserijskih kvaliteta Dragana Stojkovića Piksija „dobrano je umešao prste“.
Trijumf njegovih mladjanih asova, ne treba zaboraviti – sve odličnih osnovaca, poklonio se sa vešću da je dobio unuka Teofila. Za dvostruku radost i obećanje da će i od njega jednog dana „napraviti“ dobrog fudbalera. Uzvratili su mu njegovi fudbaleri – njihov uspeh i pehar daruju trenerovom unuku.
Koliko je Batinić bio zaslužan za uspeh svojih pulena, naravno, njih stavlja na prvo mesto, toliko zasluga pripada i roditeljima talentovanih, vrednih i poštenih fudbalera, kao i ovdašnjim sponzorima koji su u granicama mogućnosti pomogli da se bujanovački fudbal predstavi široj javnosti u Srbiji.
Vladimir Krstić, jedan od stalnih članova ekspedicije BSK-ovih nada, čiji unuk igra, kaže da neizostavno pomenemo roditelje Krstića, Dimitrijevića, Jovanovića, Manića, Jordanovića, Ristića, , direktora Sportske hale Zorana Dimitrijevića, koji je halu stavljao uvek na raspolaganje dečacima, Blagoju Tabašu, šefu Vojvodjanske banke, pekari „Maja“, kladionici „Viner Bet“, Hebi, Bivodi, Prohorovu… i još mnogima koji su nesebično pomogli oko učeršća na turnirima.
– Vratićemo im sve što su uložili u nas i verovali nam – bićemo najbolji u Srbiji, kaže Batinić.

„ŽURNAL“ – 16.APRIL 2008.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here