2 – (POD) SEĆANJA: NAJMLADJI FUDBALERI BUJANOVAČKOG BSK-A NAJBOLJI U JABLANIČKO-PČINJSKOM OKRUGU

0
1024

Ono što se desi danas, sutra će već biti juče. Mnogo toga se dogodilo „juče“. Danas se sećamo nečega, nešto je izbledelo. Novinski tekstovi na požutelom listu mogu podsetiti na mnoga dešavanja iz naše ne tako davne prošlosti. Iz raznih oblasti života. Lepa, ali i ona koja to nisu. Ostao je trag. Neizbrisiv. Tek da se vidi kakvi smo bili, šta smo postigli, šta smo rekli, koliko smo i jesmo li nostalgični… BuPress će narednih dana, nedelja i meseci objavljivati, bez posebne selekcije, originalne tekstove koje su svetlost dana ugledale na stranicama uvaženih srpskih štampanih medija. Radi (pod) sećanja na „juče“…

Više od IGRE

U tek završenim prvenstvima novoformirane Jablaničko-pčinjske lige u kategoriji petlića i pionira, ubedljiva prva mesta zauzeli su budući asovi bujanovačkog i srpskog fudbala, najmladji fudbaleri Fudbalskog kluba BSK Bujanovac, člana Južnomoravske zone.
Kapitenima bujanovačkih nada, Antoniu Dodiću (petlići) i Stefanu Stojiljkoviću (pioniri), koje je sa trenerske klupe predvodio Zoran Stojiljković, šampionske pehare je uručio Vlada Ljubić, predsednik Opštinskog fudbalskog saveza Leskovac.
Na svečanosti upriličenoj na stadionu BSK-a u Bujanovcu, ljubitelji fudbala su, pored mladjanih šampiona burnim aplauzom pozdravili i buduće petliće, najmladje fudbalere BSK-a, kao i kadete, i fudbalere prvog tima, koji će od jeseni u novoformiranu Nišku zonu, pošto im je Srpska liga izmakla za dlaku. Ali, nema mesta bilo kakvom razočarenju u bujanovačkom klubu, naprotiv, prisutno je zadovoljstvo učinjenim i postignutim u specifičnim uslovima, u kojima je fudbal mnogo više od igre, kako to ističe veoma agilni predsednik kluba Bogoljub Tomić.
Škola fudbala BSK-a već daje očekivane rezultate, što pokazuju i ovi uspesi petlića i pionira, koji će, u to nema sumnje, u budućnosti mnogo značiti za srpski fudbal, ne samo bujanovački. Svom rodnom Bujanovcu su već osvetlali obraz.

„ŽURNAL“ – 27. jun  2007.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here