HUMANITARNA AKCIJA BUJANOVAČKIH STUDENATA

0
1796

“Deci na poklon”

Bujanovac, 13.decembar 2017. (BuPress) – Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite iz Vranja obuhvata prihvatilište za decu i omladinu, za žrtve porodičnog nasilja i dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, oboleloj od autizma I sa pervazivnim razvojnim poremećajem.
Na odeljenju u Bujanovcu, Ekonomskog fakulteta Subotica, studenti su organizovali humanitarnu akciju „DECI NA POKLON“ sa  zadatkom prikupljanja novčanog priloga, slatkiša i grickalica, u cilju pravljenja paketića, upravo za tu decu, štićenika prihvatilišta.
“Bliže nam se Novogodišnji i Božićni praznici i sve nas hvata ta praznična euforija. Kada se radujemo mi, odrasli, kako li se tek raduju deca. Ali postoje ona deca, koja nemaju roditelje, ili imaju roditelje koji ne mogu da im priušte poklone za Novu godinu da bi njihova radost bila veća. Upravo zbog toga, mi studenti, spontano smo organizovali ovu akciju kako bi im ulepšali ovaj predstojeći praznični period”, kaže za Bupress, Mirjana Djordjević, član parlamenta, student koordinator odeljenja u Bujanovcu Ekonomskog fakulteta Subotica i dodaje: ”Akcija prikupljanja slatkiša za paketiće, ali i novčane pomoći ne odnosi se samo na studente našeg fakulteta. Pozivamo sve zainteresovane ljude dobre volje da podrže našu akciju. Budimo humani!  Za dečiji osmeh u vreme Novogodišnjih praznika”.
Štand za prikupljanje pomoći nalazi se u holu odeljenja u Bujanovcu, Ekonomskog fakulteta Subotica.
Foto: BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here