POSLEDNJA OVOGODIŠNJA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

0
2574

Zadovoljavajuća situacija sa zalihom krvi, lepa novogodišnja vest

Bujanovac, 28..decembar 2017. (BuPress) – U organizaciji Crvenog krsta Bujanovac , Humanitarnog udruženja „U srcu“ Telekoma Srbija i Zavoda za transfuziju krvi iz Niša, danas je u prostorijama Doma zdravlja Bujanovac održana poslednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi, na kojoj je prikupljeno 62 jedinice krvi.
Po rečima doktora Dragana Verijevića iz Zavoda za transfuziju krvi iz Niša, sumirajući godinu na isteku, brojem akcija ali i odzivom dobrovoljnih davaoca krvi jako su zadovoljni ali i saradnjom sa Crvenim krstom koja se nastavlja i naredne godine. „Kada su u pitanju zalihe jedinica krvi, situacija je zadovoljavajuća u Zavodu upravo zbog organizovanja ovakvih akcija“, istakao je dr Virijević.
Humanitarno udruženje „U srcu“ Telekoma Srbije, pod ovim nazivom u decembru je proslavilo godinu dana postojanja, sa Crvenim krstom Bujanovac organizuje tek drugu akciju, ali od danas, potpisivanjem sporazuma o saradnji, postaje stalni partner. „Dvanest godina se bavim poslom organizovanja akcije dobrovoljnog davanja krvi, do pre četiri godine sam i sam bio davaoc ali iz zdravstvenih razloga sam prestao. Ova godina je bila uspešna na polju humanosti, pa se nadam da će naredna biti još uspešnija“ – rekao je Aleksandar Veljković isperd HU „Usrcu“.
Vlastimir Stojković, saradnik za programske aktivnosti Crvenog krsta Bujanovac, istako je da je ova poslednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi deseta po redu u saradnji sa zavodom za transfuziju krvi iz Niša i da se ova uspešna saradnja nastavlja i naredne godine i to već u januaru, u prostorijama Fabrike za proizvodnu dušeka „Simpo“ u Bujanovcu. “Činjenica da godinama unazad radimo sa redovnim i dugogodišnjim davaocima i da na svakoj akciji imamo u proseku po 70-tak jedinica krvi samo po sebi je uspeh za malu opštinu kakva je opština Bujnovac. Sa istim željama i istim tempom ulazimu i u Novu godinu“, optimistički zaključuje Stojković.
Foto: BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here