INCIDENT U VRANJSKOJ BANJI – NASILJE U OSNOVNOJ ŠKOLI

0
1708

Vršnjak krvnički pretukao drugaricu

Vranje, 11.decembar 2017. (Veselin Pešić za Bupress) – Učenica osmog razreda M.M.(14) iz Vranjske Banje od 24.novembra nije prekoračila prag Osnovne škole “Predrag Devedžić”, jer je u učionici pred djacima navodno dobila batine od druga iz odeljenja K.R.(14).
Uznemirena i uplašena devojčica optužuje vršnjaka za gaženje po nogama, krvničko udaranje pesnicama po glavi i licu i čupanje kose. Lekari u Vranju konstatovali su uznemirenost, pojačan puls i otoke po temenu i licu. Ogorčena majka Sanja Mladenović, koja je 11.decembra jezivu priču o vršnjačkom nasilju u školi obelodanila lokalnoj TV Info puls, ističe da je posle krvničkog batinanja njena ćerka pod stalnim nadzorom psihijatra. Zbog straha, uznemirenja, stresa, glavobolje i vrtoglavice, maturantkinja pije antidepresive i lekove za smirenje.
DIrektorka Vesna Andjelković ističe da se pred 20 učenika 24.novembra dogodio sukob, da u školi nije bilo vršnjačkog nasilja i da je učenica otišla kući bez ijedne ogrebotine.
– Obratila sam se policiji, Prosvetnoj inspekciji i Centru za socijalni rad, koji se jedini zainteresovao za nemili slučaj. Ne želim da bilo koji roditelj doživi ovakav pakao, koji preživljava naša porodica. Najviše me boli što se niko iz škole nije setio da pita kako je moje dete. Ćerka više neće u ovu školu. Nastaviće u Vranju. Ništa nam drugo ne preostaje, očajna je majka devojčice.
Za vreme školskog odmora K.R.je prišao odeljenskoj drugarici i počeo da je gazi po nogama. Devojčica je rekla da je školski drug počeo da je pesnicama udara po glavi i telu. Kada je sela na stolicu, nasilnik je počeo da je vuče za kosu. Devojčici je u pomoć pritekao drug, koji je upozorio napadača da više ne udara učenicu, jer strahovitim batinama može da je ubije. Majka pretučene devojčice tvrdi da je u učionicu uleteo nastavik istorije. Kada je ćerka pokušala da objasni šta se desilo, nastavnik je rekao “I treba da te bije”.
– Osim verbalnog sukoba i koškanja pred dvadesetak učenika, nije bilo vršnjačkog nasilja. Zbog sukoba vodjen je postupak u školi i utvdjeno da niko nije izudarao učenicu. Više puta smo bezuspešno zvali majku na razgovor. Nije se odazvala pozivima da dodje u školu. Prava je istina da je pomenuta učenica šamarala nekoliko drugarica. Izmislila je priču da je žrtva i laž plasirala u lokalnom mediju, izjavila je direktorka škole Vesna Andjelković.
Mnogi u Vranjskoj Banji optužuju školsku upravu što je danima krila nemio slučaj i nije se zvanično oglasila.
Foto – Infopuls, lična arhiva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here