Nove prvenstvene pobede kadeta i mladjih pionira PLEJ 017

0
2701

Kadeti: Plej 017 (Bujanovac) – Plej off (Leskovac) 65:53 (18:15, 17:25, 15:7, 15:6)

Mladji pioniri: Jugbasket (Vranje) – Plej 017 (Bujanovac) 43:48 (12:8, 2:13, 10:15; 19:12)

Bujanovac, 5. novembar 2017. (BuPress) – Nove veoma važne pobede izvojevali su mladjani košarkaši bujanovačkog Pleja 017. Mladji pioniri su u Vranju bili bolji od tamošnjeg Jugbasketa, u kvalifikacijama za kvalitetnu ligu mladjih pionira, kadeti pred svojim navijačima, u drugom kolu prvenstvenom kolu protiv veoma dobre ekipe leskovačkog Plej-offa. Dva kola pre kraja mladji pioniri zauzimaju prvo mesto na tabeli i imaju velike šanse da čelnu poziciju zadrže, koja im, iskreno, po kvalitetu i pripada. Dakle, posle Hančana u Bujanovcu, u Vranju su pred svojim navijačima pali Vranjanci.
Drugu pobedu pred svojim navijačima očekivano su zabeležili kadeti Pleja 017, ali  do bodova su stigli mnogo teže nego što se to očekivalo. Posle prošlonedeljnog ubedljivog trijumfa u susretu sa Dimitrovgradjanima, očekivala se još jedna „laka“ pobeda. Bar su tako očekivali domaći košarkaši. Videlo se od samog početka da su u utakmicu ušli malo više opuštenije nego inače. Kao da im je u mislima bilo ono „lako ćemo“. Pogotovu kada su videli da su njihovi vršnjaci iz Leskovca nekompletni, da ih je samo šest u sastavu. Da, ali na parketu igraju njih petorica. A petorka iz Leskovca je igrala veoma dobro. A domaćin započeo vrlo loše, iako je imao prednost posle prve četvrtine. Ali, koliko domaći košarkaši nisu imali svoj dan (većina od njih), neverovatno je koliko svoj dan nije imao sudijski par iz Leskovca. Ili je njihov dan bio posvećen njihovim mladjanim sugradjanima u dresovima Plejoffa. Toliko navijačke pristrasnosti i toliko navodjenja vode na vodenicu gostiju, nije do sada vidjeno na nekoj košarkaškoj utakmici u Bujanovcu. A tek nije vidjeno dosudjivanje nesportske lične greške. A to su sramotno odsudili domaćem košarkašu, sramotno loši i bezobrazno hrabri sudijski par iz Leskovca. Naravno da je takvo njihovo sudjenje dodatno  sputavalo domaće košarkaše da zaigraju na očekivanom nivou. Naravno, objektivna publika je aplauzima nagradila domaće i gostujuće klince za sve ono što su prikazali na parketu, a zvižducima ispratila u svlačionicu najslabije aktere – katastrofalno loš sudijski par iz Leskovca, na čije sudjenje je domaćin uložio prigovor.
Sledeće nedelje mladji pioniri igraju pred svojim navijačima protiv komšijskih, vranjskih Pantera, kadeti po prvi put gostuju. Njihov rival će biti ekipa KK Niš u Nišu.
Mladji pioniri: L.Cvetković  5, A.Dabetić  1, F. Mitić 4,  J.Nedeljković  10,  A.Asani  22, L.Janjić, D.Petrović, F.Stojanović 2, N.Đorić,  M.Stojanović 2, M.Stojanović 2, Đ.Đrođević.
Kadeti: K.Kovačević, V.Kostić 14, N.Jordanović 1, V.Antić 4, Ž.Ilić, B.Morina 13, B.Prokopijević 5, M.Rašitović 3, D.Dabetić 20, S.Zdravković 5, M.Stojanović.

Foto: BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here