NEDELJNO KOŠARKAŠKO POPODNE U ZNAKU „PLEJOVACA“

0
3357

„Oduvali„ rivale sa parketa

Kadeti: Plej 017 – Dimitrovgrad 101:63 (27:8, 15:21, 29:19, 30:15)

Mladji pioniri: Plej 017 –  Morava (Vl.Han) 57:45 (18:13, 20:7, 14:15, 5:10)

Bujanovac, 30.oktobar 2017. (BuPress) – Lepo je bilo naći se juče popodne na tribinama bujanovačke sportske lepotice, hale „Mladost“ i biti svedok lepih sportskih dešavanja – košarkaških susreta mladjih pionira i kadeta domaćeg „Pleja 017“ i hanske Morave, odnosno Dimitrovgrada. U oba susreta domaćini su bili bolji, superiorniji i doslovce su „oduvali“ svoje rivale sa parketa. Posebno se to odnosi na kadetsku ekipu koja je imala vatreno prvenstveno krštenje i debi petnaestogodišnjaka u liga takmičenju. Ali, višegodišnji rad se potvrdio i video na delu. Debitant je delovao kao starosedelac, hrabrost i vera u sopstvene kvalitete nadjačala je sportsku tremu. Dobro uigrana ekipa domaćih briljirala je tokom čitavog toka meča. Malo opuštanje u drugoj četvrtini nadoknadili su ozbiljnom igrom u trećoj i četvrtoj deonici igre. I na vatrenom krštenju „pala je stotka“! Njihovi mladji drugari su u predigri završili ceo posao sa vršnjacima iz Vladičinog Hana do poluvremena, u drugom delu igre su „pali“ što ne bi smelo da im se dešava na narednim utakmicama ako žele da sačuvaju vodeću poziciju na tabeli, gde im je i mesto… Sve u svemu, budući asovi ovdašnje, ali i srpske košarke, a nema sumnje da će to i postati ako nastave sa ozbiljnim radom, ostavili su odličan utisak na prisutne ljubitelje igre pod obručima, kojih je, bilo je to primetno, bilo mnogo više nego obično na tribinama. Sigurno se nisu pokajali što su nedeljno popodne proveli gledajući i uživajući u košarkaškim majstorijama talentovanih klinaca. Višeminutni aplauz na kraju utakmica bilo je iskreno „priznanje“ šta misle o ovdašnjoj košarci oličenoj u mladjim selekcijama „Pleja 017“. I najlepša nagrada.

Mladji pioniri: L. Cvetković 2, A. Dabetić  5, F. Mitić  25, J. Nedeljković 1, A. Asani  20, O. Ćirić , L. Janjić , D. Petrović , F. Stojanović  4, N. Đorić , M. Stojanović, Đ. Đorđević.

Kadeti: V. Kostić 16, N. Jordanović 10, V. Antić 4, Ž. Ilić 4, Đ. Filipović, M. Bradić, B. Morina 27, B. Prokipijević 3, M. Rašitović 2, D. Dabetić 14, S. Zdravković  21. M. Stojanović .
Foto: Plej 017

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here