USPEŠNO REALIZOVANA JOŠ JEDNA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

0
1089

Prikupljeno 35 jedinica krvi

Bujanovac, 22. avgust 2017. (Bupress) – Vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi, koju je Crveni krst Bujanovac, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša danas uspešno realizovao u svojim prostorijama, više je nego zadovoljavajuća. Imajući u vidu da je pre dva meseca organizovana redovna akcija, na kojoj su svoju dragocenu tećnost davali redovni davaoci, a koji sada zbog kratkog vremenskog perioda nisu smeli, brojka od 35 jedinica krvi je odlična.
Prema rečima doktora Dragana Verijevića iz Zavoda za transfuziju krvi iz Niša, krvi u Zavodu ima dovoljno, nema deficita, ali je svakako potrebno što češće organizovati akcije kako bi se stanje suficita održavalo. Nema zastoja u operativnom programu na hiruškim klinikama zbog nedostatka jedinica krvi.
Naredna, redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana krajem septembra u prostorijama srednje škole “Sveti Sava” u Bujanovcu, kad će, pored redovnih davaoci, krvi ponuditi I punoletni učenici završnih razreda.

foto:Bupress

 

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bupress/public_html/bupress.co.rs/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LEAVE A REPLY