AGRESIVNI I MUDRI GOSTI ODNELI BODOVE IZ BUJANOVCA

0
1193

BSK Heba – Planinka Prolom voda (Kuršumlija) 25:34 (10:14)

Bujanovac, 21.maj 2017. (BuPress) – Hala: Mladost. Gledalaca: 50. Sudije: Dragan Milošević, Ivan Stojiljković (Leskovac). Isključenja: BSK Heba 8, Planinka 12 minuta. Crveni kartoni: Ivan Dabetić (BSK Heba) u 12, Stefan Tašković (BSK Heba) u 15, S.Petrović (Planinka) u 8., Stojilković (Planinka) u 15. minutu. Sedmerci: BSK Heba: 3 (3), Planinka 4 (3).
BSK Heba: U.Tašković (15 odbrana), I.Dabetić 1, Stefan Tašković, Janjić, Ilić 7, Sava Tašković 8 (3), Itić 4, Milanović, Antić 1, Savković 4.
Planinka – Prolom voda: Pavlović (15 odbrana), V.Petrović 1, Stojilković 3 (1), Arsenijević 2, Topalović 9 (1), S.Petrović 1, Milošević 3 (1), Dimitrijević, Jovanović 4, Milenković 12.
Igrač utakmice: Miloš Topalović (Planinka – Prolom voda)
Semafor: 3:0 (6), 5:5 (12), 7:10 (18), 9:13 (29), 13:15 (33), 14:21 (43), 19:26 (49), 24:29 (55)
Umesto očekivane lepe rukometne predstave lišene bilo kakvog račundžijskog razmišljanja o konačnom plasmanu ekipa na kraju prvenstva, na parketu hale „Mladost“ u Bujanovcu, sinoć je viđeno jedno agresivno, drsko i bezobrazno ponašanje gostiju iz Kuršumlije, do pre nekoliko kola kandidatima za prvaka lige i prelazak u viši rang takmičenja. Možda ne neočekivano, kada su gosti u pitanju, jer gotovo svaka utakmica sa ovim rivalom, a bilo ih je podosta u bliskoj istoriji, obilovala je dramatikom i neželjenim scenama… Ali nikada kao onim viđenim sinoć. Ne dovodeći uopšte u sumnju kvalitet ekipe iz Kuršumlije, koju godinama sa uspehom predvodi sa klupe legenda ovog sporta Avram Ilić, prosečan gledalac na gotovo praznim tribinama nije mogao a da se ne zapita – zašto su gosti toliko agresivno, bezobrazno „naoštreni“ ušli u susret? Niko nije ičekivao da gosti ostave bodove bez borbe, da se smeškaju i tapšu domaće rukometaše! Naravno, ne! Ali, da sa onoliko bezobrazluka, beskrupulozno i bez imalo kolegijalnog poštovanja nasrneš na protivničkog igrača sa jasnom i jedinom namerom(!!!) da ga povrediš, da golmana gađaš u glavu (!), to nije ranije viđeno u susretima dva sinoćna rivala. Čak i na utakmicama koje su odlučivale mnogo više od ove sinoć odigrane.
Šta su to sinoć iskreirali i prezentovali gosti? Posle dobrog otvaranja utakmice od strane domaćina i početnog vođstva (3:0), usledio je gostujući odgovor u otvorenom provociranju. Raspad igre domaćih počeo je u 12. minutu, kada je igrač gostiju Stefan Petrović mučki, laktovima obe ruke nasrnuo na iskusnog Ivana Dabetića. Namera očigledna – onesposobiti jednog od najiskusnijeg domaćeg igrača po svaku cenu. I na svaki način. Posle teškog pada i ljudske, ali u takvim situacijama i naivne reakcije na bezobrazni potez gostujućeg igrača, Dabetić je pored modrice zaradio i crveni karton. Kao i gostujući igrač. Ravnopravno su sudije podelile odgovornost. Tako je najlakše. Sada je gostima bilo lakše da trasiraju put prema pobedi. Znali su da njihov isključeni nije ni „do kolena“ isključenom iz domaće ekipe. Ali, nisu se zadovoljili urađenim. Potreban im je bio još jedan potez „koji će se pamtiti“. I povukli su ga tri minuta kasnije. Na udaru se našao kapiten domaćih Stefan Tašković. Omaleni Radosav Stojilković odlučio se da na trenutak „postane bokser“. I da nokautira Taškovića, što mu ovaj nije oprostio. Uzvratio mu je gađajući ga loptom. Za crveni karton koji dobija zajedno sa gostujućim „bokserom“. Pošto se „kartonijada“ završila, a mnogi i nisu baš pocrveneli, gosti su imali trasiran put ka pobedi. Kroz odbranu domaćih moglo se lakše prolaziti. Možda bi osvojili dva boda i da nije bilo ovih „iskonstruisanih“ radnji, ali sve ovo što su sinoć uradili izazvalo je mučninu kod prisutnih.
Domaćim rukometašima prekor zbog ispoljene naivnosti i prerane predaje. Gostima „čestitke“ što nisu bili naivni, bili su mudri i inteligentni. Uostalom, ubedljivo su pobedili. Ko zna, negde im ovako nešto neće „proći“.
Foto:BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here