SPORTSKI VIKEND – NAJAVA

0
1398

Utakmica života za futsalere ZUFA, rukometaši i futsaleri BSK-a brane ugled kluba i visoke pozicije na tabeli

Bujanovac, 20.maj 2017. (BuPress) – Futsaleri bujanovačkog ZUFA, člana Regionalne lige – jug, trećeplasirani u prošle nedelje završenom prvenstvu, igraju večeras sigurno najznačajniju utakmicu od svog osnivanja. Pored drugoplasirane kuršumlijske ekipe Bele crkve, koju su pobedili na oproštaju od prvenstva, ali ne i prestigli na tabeli, igraju prvi od dva baražna meča za prelazak u Drugu ligu – Istok. Domaćin će im biti ekipa Miners Majdanpek, u istoimenom gradu bakra. Revanš susret iduće nedelje u Bujanovcu. Može se samo pretpostaviti u kakvom će ambijentu biti odigran. Naravno, sve zavisi od rezultata prve utakmice. Umereni optimizam u redovima ZUFA, za koji nastupaju majstori ugre na „ petoparcu“ iz Vranja: Milenković, Nikolić, Stošić, Trajković…ali i domaći znalci koje predvodi kapiten Enis Iseni i treneri Zenuni i Bački.
Kapiten Iseni pred „daleki i neizvesni put“ optimistički poručuje preko BuPress-a svojim simpatizerima: Daćemo sve od sebe, poslednji atom snage, ostavićemo srce na terenu…, vidimo se iduće nedelje da proslavimo ulazak u drugoligaško društvo…

SPORTSKA HALA MAJDANPEK, SUBOTA, 20. MAJ 2017.  19:00 h

BARAŽ: KMF Miners (Majdanpek – KMF ZUFO (Bujanovac)

………………………………………………………………………………………………………………………….

Rukometaši  bujanovačkog  prvoligaša sapleli su se prošle nedelje u Jagodini. Posle sedam uzastopnih pobeda u osam kola, doživeli su minimalan poraz od istoimenog domaćina (30:29) koji je bodove spasa tražio i po svemu sudeći našao u toj pobedi. Bio je motivisaniji.  Hoće li se rukometaši BSK vratiti na pobednosni kolosek posle večerašnje utakmice protiv drugoplasirane Planinke iz Kuršumlije, ostaje da se vidi. Gosti su izuzetno jaki, do pre nekoliko kola slovili su za jednog od najozbiljnijeg kandidata za prvaka, u Bujanovcu uvek pružaju izuzetne partije. Tačnije, skoro se i zaboravilo kada ih je BSK pobedio!? Naravno, prilika za tako nešto pruža se večeras. Domaćin je sigurno neće propustiti, pod uslovom da nastupi u kompletnom sastavu i pruži igre kakve je pružao do prošlonedeljnog prekida serije u Jagodini.

PRVA RUKOMETNA LIGA, 21. KOLO

SPORTSKA HALA „MLADOST“, SUBOTA 20.MAJ 2017. 19:30 h

BSK Heba – Planinka (Kuršumlija)

………………………………………………………………………………………………………………………….

Futsalerima KMF BSK nedostajao je mali korak do velikog uspeha – ulaska u društvo novoformirane jedinstvene Druge lige. Izuzetno jak rang takmičenja. Ali, pored sportske sreće očigledno je nedostajalo i nešto drugo  što su drugi klubovi imali. Ali, to je već druga tema, za neku drugu priliku. Pirot je već odavno obezbedio prelazak u elitu, NIŠKI Put –novogradnja i komšijsko Vranje posle međusobnog susreta u Nišu. Remijem koji je odgovarao i jednima i drugima. Nema se šta prigovoriti! Bujanovčani su svoje prilike propustili, drugi nisu! Ostaje da se u susretu  poslednjeg kola u Nišu protiv Vinersporta, jedne od najkvalitetnijih ekipa u ovom rangu, dostojno oproste od prvenstva u kome su imali blistave trenutke, ali i one koje se mogu podvesti pod – NAIVNE…!

DRUGA FUTSAL LIGA – ISTOK, 18. KOLO

NIŠ, PONEDELJAK, 22.MAJ 2017. 21:00 h

KMF Vintersport (Niš) – KMF BSK (Bujanovac)

………………………………………………………………………………………………………………………….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here