среда, мај 8, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

MINISTAR VULIN U BUJANOVAČKOM DOMU ZDRAVLJA

O humanosti i iskrenoj saradnji, neodgovornim izjavama i lažima

Bujanovac, 10.maj 2017. (BuPress) – Humanitarna organizacija CRS (Catholic Reliet Services) u saradnji sa Balkanskim centrom za migracije, donirala je bujanovačkom Domu zdravlja kotao za centralno grejanje vrednosti 12.000 dolara. Tim povodom danas su ovu zdravstvenu ustanovu posetili predstavnici ove američke humanitarne i razvojne organizacije, i ministar Aleksandar Vulin.Aktivnosti koje smo  ovde sproveli su deo našeg odgovora na izbegličku, odnosno migrantsku krizu koja je pogodila Republiku  Srbiju i zemlje na Balkanskoj ruti još 2015. godine, istakao je u svom obraćanju novinarima Dino Mujanović, predstavnik ove humanitarne organizacije, upućujući reči zahvalnosti svim državnim organima i loklanim samoupravama, na dobroj saradnji, posebno značajnu saradnju sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Direktorka Doma zdravlja Lela Jovanović je istakla da ova donacija mnogo znači za Dom zdravlja. Zahvalila se donatorima. Istakla je izuzetno značajan gest predsednika Balkanskog centra, g. Gorana Baste, koji je, kako je istakla – na jedan naš poziv, posle otkazivanja kotla, pokazao razmevanje, što je i dovelo do rešenja velikog problema.
Ministar Vulin je istakao da je CRS jedan od „naših ključnih partnera kada je u pitanju borba sa posledicama migranstske krize. U poslednje dve godine, od kada traje migranstska kriza CRS je za ovu zemlju, za pomoć migrantima i lokalnom stanovništvu dao više od 10 miliona dolara. To je ozbiljna količina novca, ono što je posebno važno jeste da CSR vodeći računa o migrantima, vodi računa i o lokalnom stanovništvu, da lokalna samouprava oseti zašto je dobro biti human prema migrantima, zašto je dobro osetiti tuđu muku. CRS je jedan od partnera koji učestvuje u našem sistemu, nije pokušavao da pravi neki paralelan sisrem, već je pomagao naš sistem. Zapošljavao naše lekare, naše medicinske sestre, hraneći  migrante, zapošljavao naše ljude koji su tu hranu spremali. Hvala im na ogromnom razmevanju…, rekao je između ostalog ministar Vulin.
Na novinarsko pitanje  da prokomentariše izjavu Vilijema Vokera, bivšeg šefa misije OEBS-a na Kosovu, ministar Vulin je rekao da je “ovakvom izjavom dokazao nešto što je Srbija oduvek znala, a sada je prilika da sazna ceo svet da Srbija ni na koji način nije tražila bombardovanje, nije ga izazvala, niti je bila kriva za to, da Srbija ni na koji način ne može da bude odgovorna za zločin koji se desio. Iza svakog velikog zločina, stoji velika laž. Iza zločina NATO agresije stojale su laži Vilijama Vokera, istakao je Vulin, i dodao da se postavlja pitanje – ukoliko Voker prođe neosuđeno. Da li će iko ikada više imati poverenje u bilo kakvu misiju bilo koje međunarodne organizacije, da li će iko više moći mirnog srca da prihvati posredovanje Međunarodne zajednice u bilo kakvom problemu!? Jer ako vidimo Vokera koji sada potvrđuje ono što smo, nažalost, oduvek znali, a sada zna i čitav svet da je došao da bi našao opravdanje za bombardovanje Jugoslavije, da li će iko više verovati ljudima koji dolaze van granica njegove zemlje. To vodi urušenju čitavog međunarodnog poretka, stavlja pod znak pitanja da li je Međunarodno pravo i da li međunarodne organizacije imaju bilo kakvog smisla, ili će svet reći da je Voker nešto loše, da se bar ogradi od njegovih laži, ili će postati deo njegovih laži. Vreme je da se Srbiji kaže – IZVINI! Zaslužili smo bar to, da se kaže da Srbija nije odgovorna za NATO agresiju“, podvukao je Vulin. Jučerašnje vraćanje sa administativnog prelaza Jarinje Marka Đurića, direktora kancelarije za KiM, čime mu je onemogućeno i prisustvo obeležavanju Dana pobede nad fašizmom u Koosvskoj Mitrovici, ministar Vulin je prokomentarisao rečima – Osuđujem zadržavanje Đurića jer je to kršenje svakog sporazuma, to je brutalna upotreba sile i to mora biti sankcionisamo i kažnjeno…
Foto:BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles