PRVA RUKOMETNA LIGA , NEGOTINSKI „HAJDUCI“ ZAUSTAVLjENI U BUJANOVCU

0
1851

BSK Heba – Hajduk Veljko (Negotin) 28:26 (12:14)

Bujanovac 8.maj 2017.(Bupress)- Hala: Mladost. Gledalaca: 100. Sudije: Nikola Vasilijić (Niš), Predrag Zdravković (Leskovac). Sedmerci. BSK Heba 3 (2), Hajduk Veljko 4(3). Isključenja: BSK Heba 4, Hajduk Veljko 4 minuta. Crveni karton: Jevđenović (Hajduk Veljko) u 16. minutu.
BSK Heba: U.Tašković (19 odbrana), Bogdanović, Manić, Zafirović, Ivan Dabetić 4, Stefan Tašković 4, Janjić 2, Ilić 7, Sava Tašković 9 (2), Itić, Milanović, Antić 1, Stojanović, Savković 1.
Hajduk Veljko: Vučak, Antić 3, Ilić 2, Simić 6, Pavlović 6 (3), Stevanović 1, Stojanović (12 odbrana, sedmerac), Jevđenović, Kojić 5, Dragačevac 3, Mašić.
Igrač utakmice: Miloš Ilić (BSK Heba)
Semafor: 1:4 (10), 3:6 (13), 7:6 (17), 8:8 (19), 9:12 (26), 15:15 (35), 18:18 (41), 24:21 (50), 25:25 (53)
Domaćin je stigao do sedme pobede u nizu, u osam odigranih prolećnih kola. I nastavlja svoj proboj prema vrhu tabele. Ovoga puta bodovi su osvojeni u susretu sa izuzetno fizički pripremljenim i tehnički potkovanim Negotincima, koji su, videlo se od samog starta, došli u Bujanovac po dva boda. Od početka je „prštalo“ na parketu. Gosti se bolje snalaze, dobro otvaraju utakmicu i posle desetak minuta stvaraju prednost od tri gola. Ali, brzo se domaći vraćaju u igru i devet minuta kasnije egal – 8:8. Rezultatska klackalica traje. I onda, u 16. minutu, žestok vazdušni duel Danila Stojanovića i gostujućeg igrača Srđana Jevđenovića. Stojanović ostaje da leži na parketu povređen, Jevđević dobija crveni karton zbog, reklo bi se više nespretnog nego namernog starta. Obojica završavaju utakmicu pre vremena. Tek, ovaj trenutak je uznemirio sve prisutne. Na sreću, nije se manifestovao grubošću u nastavku. Prvi deo završava se prednošću negotinskih „hajduka“. Reklo bi se, zasluženo, manje su grešili u napadu. U drugom delu igre nastavlja se neizvesnost oko krajnjeg pobednika. Jaki Negotinci, jaki i Bujanovčani. Sve se lomi sedam minuta pre kraja, domaći uspevaju da se rezultatski „odlepe“. Dve izuzetne kontre prekorpulentnog Miloša Ilića, koji je kao perce „preleteo“ sa jednog na drugi kraj terena, dva njegova gola i pobednik se već nazirao. Domaći su do kraja sačuvali prednost od dva gola i sasvim zasluženo trijumfovali. Naravno, treba pohvaliti sve domaće rukometaše, pre svih one najstarije u klubu. Borbenošću su davali veliki podstrek mlađim saigračima da ih slede. Ustvari, u ekipi domaćih se mnogo toga promenilo u odnosu na jesenas. Ne samo što je igrački izuzetno pojačana iskuskim povratnicima što se vidi i po osvojenim bodovima. Osetno je klub pojačan u organizacionom delu. Sada sve deluje u klubu kao jedna celina…
-Vi ste najozbiljniji kandidat za prvaka lige iduće godine. Naravno, ako zadržite ove iskusne rukometaše i malo se pojačate. Igrate izuzetan rukomet. Delujete kao pravi kolektiv sa izvrsnim pojedincima. Moji igrači su učinili sve što su mogli, znali smo koliko ste različiti i jači u odnosu na jesen, bila je ovo veoma dobra utakmica. Sve pohvale, bili ste bolji, zasluženo ste pobedili i čestitam vam na tome…, izjavio je posle utakmice trener gostiju Darko Bećirić, na konferenciji za novinare, koja je zakazana i održana ko zna posle koliko godina. Lepo i korisno. Nekada bilo i obavezujuće za domaćina. Ali, zaboravilo se na novinare, izveštače, kamere… Sada se, treba verovati, vraća taj obavezan deo da izveštači čuju utiske aktera utakmice posle završetka, njihove impresije… Zasluga za ovako nešto što se desilo sinoć, pripada Nišlijki Ljiljani Stojanac, delegatu na utakmici. Em što se na utakmici u Bujanovcu posle ko zna koliko godina pojavila pripadnica lepšeg pola kao zvanično lice, em je počela da vraća stare rukometne vrednosti izvan rukometnog terena.
Elem, zasluge za održavanje konferencije pripadaju i novom rukovodstvu RK BSK, onom koje nije samo u najavi, kako je to rekao gospodin Ivan Duduković, v.d. predsednika kluba, već je uveliko na zadatku kompletnog vraćanja kluba na veliku rukometnu scenu, gde mu je i mesto. Očigledno, bujanovački Nišlija odlično se snalazi u novoj ulozi, doduše još zvanično nepotvrđenoj. U društvu sa Srđanom Stojanovićem i nekolicinom ovdašnjih rukometnih entuzijasta… Uostalom, sve će biti poznato za manje od mesec dana, po završetku sezone.
Na kraju i reči domaćeg „gosrostasa“, najboljeg aktera utakmice Miloša Ilića, izgovorene na pomenutoj konferenciji. – Izuzetno mi je drago što ste me izabrali za najistaknutijeg na ovoj utakmici. Trudio sam se, borio maksimalno, kao i moji saigrači da dođemo do vredne pobede. Gostima čestitam na fer i korektnoj igri, saigračima na kolektivnoj igri. Bez zalaganja svih u ekipi ne bi stigli do velike pobede u susretu sa veoma snažnim protivnikom…
Foto: BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here