четвртак, април 25, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

SVEČANOST NA ODELjENjU SUBOTIČKOG EKONOMSKOG FAKULTETA U BUJANOVCU

Uručene diplome prvoj generaciji svršenih studenata

Tihi protest studenata iz Vranja, Trgovišta i Vladičinog Hana zbog učinjene im nepravde… Sve rekli na istaknutim transparentima…

Bujanovac, 21.april 2017. (BuPress) – Svečano, ali i uz miran protest dela studenata Odeljenja subotičkog Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, dodeljene su diplome prvoj generaciji svršenih studenata u ovoj multietničkoj višokoškolskoj ustanovi. Dekan dr prof. Aleksandar Grubor pre uručenja diploma, a radi se o 53 diplomaca, među kojima 26 srpske i 25 albanske nacionalnosti, podsetio je na početak rada ovog odeljenja u višenacionalnom Bujanovcu, pre šest godina. Istakao je svu specifičnost ovog područja, koja ga podseća na raznolikost koja je svojstvena i za Suboticu. Uz birane reči pohvalio je marljivost i veliku posvećenost diplomaca, ali i ostalih studenata, koji su na pravi način shvatili studiranje. Ali… svoje nezadovoljstvo „učinjenom im nepravdom ispostavljanja računa za plaćanje školarine retroaktivno“ izrazila je grupa studenata iz Vranja, Trgovišta i Vladičinog Hana. U vreme intoniranja studentske himne, istakli su u rukama transparente na kojima je pisalo „šta ih to muči“. A muči ih što su u neravnopravnom položaju sa studentima iz opština Bujanovac, Preševo i Medveđa, koji ne plaćaju školarinu, a njih 21 to moraju. Radi se o iznosu od 96.000 dinara po godini, retroaktivno, što će reći, neko od njih duguje dupli iznos. A dok to ne plate, ne mogu na ispite!? Dekan Grubor je miran protest parolama ocenio kao nešto što razume, „ali, koliko god vas razumeo, ne mogu ništa da vam pomognem, to nije moja odluka“, istakao je.
Na kraju, sve se završilo zajedničkom fotografijom svršenih diplomaca sa dekanom i nastavnim osobljem subotičkog fakulteta. Svečanosti u Bujanovcu prisustvovali su i predstavnici Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i OEBS-a.
Foto:BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles