SUROVI ZLOČIN – TUŽILAŠTVO PIŠE OPTUŽNICU PROTIV SVIREPIH UBICA

0
1466

Komšiji kamenjem smrskali lobanju

Vranje, 15.mart 2017. (V.Pešić za BuPress) – U Višem javnom tužilaštvu u Vranju završen je istražni postupak protiv Violete (44) i Mileta Ivanova (54) iz Klisure kod Surdulice zbog sumnje da su 30.septembra 2016.godine u zaseoku Grandžina mahala motkom i kamenjem ubili prvog komšiju Stamenka Golubova (58).
Protiv zločinačkog bračnog para je zbog krivičnog dela ubistva u saizvršilaštvu u dva navrata produžen pritvor pritvor do 30.dana. Do podizanja optužnice i sudjenja supružnici će i dalje biti lišeni slobode.
– Zamenik Višeg javnog tužioca 13.marta doneo je naredbu o završetku istrage. Optužnica protiv V.I. i M.I. biće podignuta u zakonskom roku, odgovorila je saopštenjem “Blicu” portparol Višeg Javnog tužilaštva u Vranju Leposava Jovčić.
Zversko ubistvo na šumskom putu u zabitoj seoskoj mahali dogodilo se 30.septembra prošle godine oko 16,30 časova. Posle žučne rasprave, svadje i tuče, bračni par bio je jači, pa je u neravnopravnom sukobu motkom i kamenjem dokrajčio suseda Stamenka Golubova, koji je u prizemljuši živeo sam, bez igde ikoga. Krvoločan bračni par susedu je smrskao lobanju, zbog čega je nesrećni muškarac izdahnuo na mestu zločina.
U vlasinskom selu Klisura kod Surdulice, koje je pretežno naseljeno pripadnicima bugarske nacionalne manjine, ni najstariji meštani ne pamte ovakav surovi zločin, koji je uznemirio seljane ove i okolnih seoskih naseobina.
– Više od deset godina traje netrpeljivost izmedju bračnog para Ivanov i gradjevinskog radnika Stamenka Golubova, koji je sam u kući živeo od seče i prodaje drva. Godinama su u sukobu zbog priključka zavodu i šume. Sudili su se desetak godina. Pokojni Golubov nije dozvolio da komšije Ivanovi raskopaju zemlju na njegovom placu da bi imali priključak za vodu. Često su se tukli i odlazili kod lekara, rekao je anonimni meštanin Klisure.
Komšije su se godinama svadjale i tukle ne samo zbog priključka za vodu, već i seče i prodaje ogrevnih drva.
Foto: S.Tasić i arhiva (Klisura)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here