ODREDJEN PRITVOR BIVŠIM DIREKTORIMA “ALFA PLAMA”

0
1629

Drugima pribavili protivpravnu korist

Vranje, 15.mart 2017. (V.Pešić za BuPress) –Viši sud u Vranju odredio je pritvor do 30 dana bivšem generalnom direktoru Metalne industrije “Alfa plam” Velinu Iliću i finansijskom direktoru Venetu Zdravkoviću zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotrebe službenog položaja odgovornog lica.
Posle zadržavanja do 48 sati i privodjenja uz krivičnu prijavu Policijske uprave u Vranju, bivše rukovodioce “Alfa plama” saslušao je zamenik Višeg javnog tužilaštva. Portpatol Leposava Jovčić saopštila je da je Više javno tužilaštvo donelo naredbu o sprovodjenju istražnog postupka protiv osumnjičenih. U Višem javnom tužilaštvu saslušan je u M.R, ali njemu nije odredjen pritvor.
– Nakon uvida u spise predmeta, utvrdjeno je da su osumnjičeni prekoračili granice svojih ovlašćenja. U nameri da pribave protivpravnu imovinsku korist drugim pravnim licima i preduzetnicima u ukupnom iznosu od 105.600.497 dinara zloupotre bili su službeni položaj U postupku dalje istrage biće preduzete i druge dokazne radnje, navela je u saopoštenju Leposava Jovčić.
Velin Ilić I Vene Zdravković bili su kao kadrovi i lokalni funkcioneri SPS-a uspešni direktori u “Alfa plamu”. Posle lokalnih izbora, naprednjačka vlast smenila je sa direktorskog mesta u Javnom preduzeću “Vodovod” Veneta Zdravkovića.
Foto: Tanjug

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here