NA SUSRETU PREDUZETNIKA U DUBROVNIKU

0
5137

Vranjanke pobedile u Hrvatskoj

Vranje, 14.mart 2017. (V.Pešić za BuPress) – Ženska vinarija “Aleksić” iz Vranja dobitnik je medjunarodnog priznanja “Stvaratelj za stoljeća” na susretu preduzetnika osam zemalja u Dubrovniku.
U konkurenciji 242 učesnika iz Nemačke, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske prestižna nagrada jedinoj ženskoj vinariji na starom kontinentu pripala je za posebnu inicijativu u preduzetničkom stvaralaštvu u srednjoj i jugoistočnoj Evropi. Značajno priznanje su u Dubrovniku primile suvlasnice vinarije rodjene sestre Dragana Janjić i Maja Aleksić Ilić.
Na samitu preduzetnika u Dubrovniku učesnicima je saopšteno da je vinarija “Aleksić” iz Vranja u protekle četiri godine na evropskim sajmovima poslala 47 uzoraka vina. Čak 43 vrste vina nagradjene su svetskim medaljama.
Vinariju “Aleksić” su uz pomoć roditelja osnovale sestre Dragana Janjić, Maja Aleksić Ilić i Marija Aleksić, koje jedine u Srbiji proizvode vina.

 

 

Foto: Lična arhiva

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bupress/public_html/bupress.co.rs/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LEAVE A REPLY