DRUGA FUTSAL LIGA – VRANJANCI UBEDLJIVI U DERBIJU

0
1875

BSK – Vranje 2:6 (1:3)

Bujanovac, 5.mart 2017. (Bupress) – Hala: Mladost. Gledalaca: 300. Sudije: Bratislav Jović (Niš) 8, Miloš Radić (Niš) 8. Strelci: 0:1 Krstić u 10, 0:2 Dodić u 14, 1:2 Zlatkovski u 15, 1:3 Krstić u 15, 2:3 Mikić u 37,2:4 Stojanović (iz penala) u 38, 2:5 Tasić u 39, 2:6 Dodić u 39. minutu.
Žuti kartoniD.Pašić i Petković (BSK), Krstić i M.Stošić (Vranje)
Nagomilavanje prekršaja: BSK 3 (1+2), Vranje 8 (3+5)
BSK: D.Pašić 6,5, Stanković 6, Mikić 6, Stojanović 6, Trendafilovski 6,5, Zlatkovski 6,5, Dimitrijević 6, Petković 6, Spasić 6, Ristić, N.Pašić.
Vranje: Ž.Ristić 7, Dodić 7,5, Krstić 7,5, Stojanović 8, Tasić 7,5, M.Kostić 7, N.Kostić 7, Stojmenović, Stošić, Stojčić, Ristić, Stojiljković.
Igrač utakmice: Igor Stojanović- Žike (Vranje)
BSK-ov jesenji niz od pet pobeda prekinut je u prvom prolećnom kolu, u komšijskom derbiju. Vranjanci su sasvim zasluženo pobedili anemičnog domaćina, kome alibi za beskrvnu igru, naročito u prvom poluvremenu, ne može biti taj što su nastupili nekompletni. Najbolji su oni koji nastupaju. A oni koji su bili u sastavu tima niije da nisu hteli, naprotiv, žarko su želeli pobedu nad velikim rivalom, sanjali su o trijumfu na prolećnoj premijeri, ali su sinoć bili daleko od ostvarenja tog sna. Kao da su potpuno „sagoreli“ pre nego je utakmica i počela. Jednostavno – na parketu su se ponašali i igrali onoliko koliko su im gosti dozvolili. A dozvolili su im vrlo malo. Predvođeni iskusnim majstorima igre na „petoparcu“, kapitenom Igorom Stojanovićem, Davorom Tasićem, Dejanom Krstićem i golmanom Žikicom Ristićem, kojima su uz sam bokbilifutsaleri „koji dolaze“ –  Dodić i braća Kostić, Vranjanci su sve konce igre držali u svojim nogama. Čak i u trenucima kada se domaćin opasno približio i golom Mikića, tri i po minuta pre kraja smanjio na 2:3, a golman Pašić krenuo u napad, znali su šta im valja činiti. Iskusno su čekali greške potpuno dezorijentisanog domaćina i minimalno vođstvo u samom finišu pretvorili u ubedljivu pobedu. Čak ubedljivijom nego što se tome bilo ko nadao. Ali, futsal je to!
Domaćin jeste bio oslabljen. Nisu nastupili itekako važni igrači: Ljevica, Tasić i Mladenović. Pogotovu se osetilo odsustvo eks kapitena Ljevice, nedostajala je njegova žustrina i pokretačka snaga koju poseduje, a koja saigrače motiviše da „grizu“. Naravno, i njegovi golovi. Ali, koga nema bez njega se mora i može, kaže ona naša. Sinoć nije bilo tako. Nije se moglo, moralo se. To najbolje zna i oseća trener Dodić, koji je morao tokom utakmice da „meša karte“, ali, nažalost, nije imao prevelik izbor u pronalaženju „one prave“. Treba verovati da će u tome uspeti u nastavku prvenstva.
Foto: BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here